Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου, 2023

Αμπράμοβιτς: Χρηματοδοτούσε τη μεγαλύτερη αμερικανική εταιρεία κάνναβης – Στα 225 εκατ. το ύψος της… επένδυσης

Χρηματοδοτήσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων φέρεται να έχει λάβει από τον Ρόμαν Αμπράμοβιτς, η Curaleaf Holdings, η μεγαλύτερη αμερικανική εταιρεία κάνναβης, όπως υποστήριξε ο Ρωσοαμερικανός επιχειρηματίας και πρόεδρος της εταιρείας Μπόρις Τζόρνταν, απαντώντας σε δημοσιεύματα του Τύπου.

Το Forensic News ανέφερε σε δημοσίευμά του την Παρασκευή ότι έγγραφα που διέρρευσαν, δείχνουν ότι ο Αμπράμοβιτς χρηματοδότησε την Palliatech, την εταιρεία που το 2018 μετονομάστηκε σε Curaleaf, καθώς και την Measure 8, μια εταιρεία επιχειρηματικών κεφαλαίων που εστιάζει στην κάνναβη και ιδρύθηκε από τον Μπόρις Τζόρνταν.

Παρά το γεγονός ότι ήταν γνωστή ρωσική στελέχωση της Curaleaf, δεν ήταν γνωστή η εμπλοκή του Αμπράμοβιτς. Ο Ρώσος ολιγάρχης έχει υποστεί κυρώσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο, την ΕΕ και τον Καναδά, όχι ωστόσο, και στις ΗΠΑ.

Σημειώνεται ότι ο Καναδάς υποστήριξε, νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ότι σκοπεύει να κατασχέσει περιουσιακά στοιχεία ύψους 26 εκατ. δολαρίων του Ρόμαν Αμπράμοβιτς, τα οποία υπόκεινται σε κυρώσεις, με σκοπό να χρησιμοποιήσει την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας και να αποζημιώσει τα θύματα του πολέμου. Το Ηνωμένο Βασίλειο ανακοίνωσε δέσμευση περιουσιακών στοιχείων ύψους 7 δισεκατομμυρίων δολαρίων που συνδέονται με τον Ρώσο ολιγάρχη.

Όπως υποστηρίζει το δημοσίευμα του Forensic News, οι επενδύσεις του Αμπράμοβιτς στην Curaleaf ανέρχονται σε 225 εκατομμύρια δολάρια. Ο πρόεδρος στης εταιρείας, υποστήριξε ότι έχει λάβει χρηματοδοτήσεις και από άλλους οι οποίοι μέχρι στιγμής δεν έχουν αποκαλυφθεί.

Η μετοχή της Curaleaf, η οποία πουλά κάνναβη σε περισσότερες από δώδεκα πολιτείες των ΗΠΑ, σημείωσε άνοδο 5,3% την Παρασκευή, ενώ φέτος έχει χάσει περίπου το μισό της αξίας μετά από καθυστερήσεις στην αναμενόμενη νομοθεσία των ΗΠΑ, η οποία θα βοηθούσε τον κλάδο.

Ο Αμπράμοβιτς επένδυσε επίσης στην Measure 8, μια εταιρεία επιχειρηματικών κεφαλαίων με έδρα τη Νέα Υόρκη, η οποία ιδρύθηκε από τον Μπόρις Τζόρνταν. Η επένδυση αντιπροσώπευε κάτι λιγότερο από το 30%, του των συνολικών κεφαλαίων, ωστόσο, δεν έχει ακόμα εκταμιευθεί ολόκληρο το ποσό, ως εκ τούτου δεν έχει δικαίωμα ψήφου στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας.

By