Κυριακή, 24 Ιανουαρίου, 2021

Αμρικάνοι βομβάρδισαν στόχους του ISIS σε Συρία και Ιράκ

Οι επιθέσεις από τη Μεσόγειο έχουν ανοίξει νέο μέτωπο στις επιθέσεις εναντίον της τζιχαντιστικής οργάνωσης από αέρος.

Lockheed Martin

Δεκαέξι νέους στόχους του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και στη Συρία βομβάρδισαν χθες, μαχητικά αεροσκάφη του Ναυτικού των Ηνωμένων Πολιτειών που απογειώθηκαν από αεροπλανοφόρο στην ανατολική Μεσόγειο.

Οι επιθέσεις από τη Μεσόγειο έχουν ανοίξει νέο μέτωπο στις επιθέσεις εναντίον της τζιχαντιστικής οργάνωσης από αέρος.

Οι αξιωματούχοι του Ναυτικού δεν αποκάλυψαν λεπτομέρειες για το είδος των στόχων που καταστράφηκαν, είπαν όμως ότι ήταν κυρίως παρόμοιοι με εκείνους προηγούμενων βομβαρδισμών που είχαν στόχο να πλήξουν τη βάση χρηματοδότησης του Ισλαμικού Κράτους.

Ο υποναύαρχος Μπρετ Μπάτσελντερ, διοικητής της ομάδας κρούσης του αεροπλανοφόρου Harry S. Truman είπε ότι η μάχη ενάντια στο Ι.Κ. έχει αρχίσει να φέρνει αποτελέσματα, με εκτιμήσεις να δείχνουν ότι οι Αμερικανοί και οι σύμμαχοί τους σε 64 χώρες έχουν ανακαταλάβει περίπου 45% των εδαφών που ελέγχονταν προηγουμένως από την τζιχαντιστική οργάνωση.

Ο ίδιος τόνισε ότι τα έσοδα του Ι.Κ. από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο έχουν μειωθεί στα 250 εκατομμύρια δολάρια (220,11 εκατ. ευρώ).

Ο διοικητής της ομάδας κρούσης ανέφερε ακόμη ότι το αεροπλανοφόρο θα συμμετάσχει σε αρκετές στρατιωτικές ασκήσεις στη Μεσόγειο με συμμάχους των ΗΠΑ προτού επιστρέψει στη βάση του στο Νόρφολκ της πολιτείας Βιρτζίνια στα μέσα Ιουλίου.

(Visited 1 times, 1 visits today)