Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου, 2021

Αμβρόσιος: Αύριο θα χτυπάνε πένθιμα οι καμπάνες για τον Φίλη

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας στα λεγόμενα του υπουργού Παιδείας.

amvrosios

Από τις 11 το πρωί και επί μισή ώρα θα χτυπήσουν πένθιμα οι καμπάνες των εκκλησιών στο Αίγιο αύριο το πρωί, κατόπιν εντολής του Μητροπολίτη Αιγιαλείας Αμβροσίου.

Αυτός είναι ο τρόπος που επέλεξε για να διαμαρτυρηθεί ο Μητροπολίτης Αιγιαλείας,  στα όσα έχει πει ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης.

Η ανακοίνωση

Ενημερώνουμε τους ευσεβείς μας χριστιανούς, ότι αύριο Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016, οι καμπάνες των Ιερών Ναών της πόλεως του Αιγίου θα ηχήσουν πένθιμα για ένα ημίωρο, από 11 έως 11.30 π.μ. με σκοπό την έντονη διαμαρτυρία της τοπικής μας Εκκλησίας και του λαού μας απέναντι στην προσπάθεια της Κυβερνήσεως διά του Υπουργού Παιδείας κ. Νικολάου Φίλη να υποβαθμίσει και να περιθωριοποιήσει την Ορθόδοξη Εκκλησία, να προσβάλλει το Ορθόδοξο φρόνημα και τη συνείδηση του πιστού Ελληνικού Λαού, ασκώντας μία χωρίς προηγούμενο λυσσαλέα, έντονη και σκληρή πολεμική εναντίον της Εκκλησίας της Ελλάδος, η οποία εκφράζεται τόσο με μία σειρά μέτρων, όπως η μεταβολή και υποβάθμιση του μαθήματος των θρησκευτικών σε θρησκειολογικό, η δημιουργία ενός ουδετερόθρησκου Κράτους, αλλά και μέσω των προκλητικών και ανιστόρητων δηλώσεων του Υπουργού Παιδείας διά των οποίων αλλοιώνει και αμφισβητεί τον ιστορικό, θυσιαστικό και εθνικό ρόλο της Εκκλησίας σε δύσκολες περιόδους της Ελληνικής ιστορίας.

Η αφύπνιση του λαού μας και η διαφύλαξη της εθνικής, εκκλησιαστικής και πολιτισμικής μας ταυτότητας προβάλλει πλέον στις μέρες μας περισσότερο αναγκαία και επιτακτική.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By