Σάββατο, 3 Ιουνίου, 2023

Αν δεν θες να κλείσεις την επιχείρηση σου κλείσε τον λογαριασμό σου στην Τράπεζα Πειραιώς

Ειδικά στις μέρες μας οι τράπεζες θα πρέπει να είναι πολύ πιο ευέλικτες και όχι να έχουν εντολή από τον CEO τους για εξόντωση  της επιχειριματικότητας.

Δόξα το θεό τραπεζικές επιλογές σε αυτή την χώρα έχουμε πολλές, καλό είναι να διαλέγεις αυτή που θα σε στηρίζει στα δύσκολα και θα σε βοηθάει όχι αυτή που έχει υπογράψει σύμβαση συνεργασίας με » γραφείο κηδειών» για το τέλος της επιχειρηματικότητας.

Υπάρχουν και τα τραπεζικά συστήματα που στηρίζουν την επιχειρηματικότητα και βοηθούν για την εξελιξή της, ένα από αυτά είναι η VIVABANK που με την καθοδήγηση του  Καρώνη Χάρη είναι πάντα δίπλα στις επιχειρήσεις. Εξαιρετική είναι και η τράπεζα EUROBANΚ που βοηθάει όσο μπορεί και η OPTIMABANK που έχει καθιερώσει τον σεβασμό στον πελάτη της όσο καμία άλλη τράπεζα.

Δυστυχώς η τράπεζα Πειραιώς διάλεξε τον τρόπο της καταστροφής , είναι πρωτοφανές αυτό που κάνει ο  Χρήστος Μεγάλου ενάντια στην επιχειρηματικότητα. Διάλεξε τον δρόμο της εξόντωσης σαν να μην έχει καταλάβει τι γίνεται στις μέρες μας και σαν να μην έχει την αντίληψη να ξεχωρίσει το καλό επιχειρείν από το κακό. Το μόνο που του αναγνωρίζουμε είναι ότι παρέλαβε μια βόμβα έτοιμη να σκάσει, μια τράπεζα με πολλά προβλήματα άλλα ο καλός μάναντζερ φροντίζει να εξουδετερώσει την βόμβα και όχι να σκάσει στα χέρια του. Γιατί αν σκάσει παύει να είναι καλός μάνατζερ και αυτομάτως γίνεται ένας σαν όλους, δηλαδή αυτούς που φρόντισαν να κερδίσουν όσο πιο πολλά μπορούν για τον ευατό τους, όσο βρίσκονται σε μια τόσο σημαντική θέση. Άρα αν δεν αλλάξει γρήγορα ρότα στην διαδρομή του και στις αποφάσεις του, το μόνο που θα κερδίσει είναι κάποια παραπάνω ακίνητα και λεφτά στην προσωπική του περιουσία , τίποτα άλλο. Αν είναι αυτός ο σκοπός του να μας ενημερώσει και να μην πλασάρετε στην αγορά σαν τον καλό παιδί, με σημαντικές σπουδές , ξένες γλώσσες και «πιάνο».

Υποχρέωση της κάθε τράπεζας είναι να είναι δίπλα στις εταιρείες και στους ιδιώτες αυτό διαφημίζουν άλλωστε στα τόσα Μ.Μ.Ε. με τα λεφτά που σπαταλάνε . Αλλά μάλλον αν πάρουμε το παράδειγμα του Μεγάλου Χρήστου το κάνουν με σκοπό μόνο να φτιάξουν το ΕΓΩ τους και τις φιλίες τους , ώστε να αισθάνονται ασφαλείς σε αυτή τι δύσκολη καθημερινότητα.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By