Κυριακή, 20 Ιουνίου, 2021

ΑΝ.ΕΛ.: Έγινε το πρώτο βήμα για την έξοδο της χώρας από την κρίση

«Με την χθεσινή απόφαση του Eurogroup για την υιοθέτηση των βραχυπρόθεσμων μέτρων σχετικά με το χρέος, έγινε το πρώτο βήμα για την έξοδο από την κρίση. Η αντιπολίτευση μπορεί να λέει αυτά που λέει, ας τα κρίνουν οι πολίτες» ανέφερε η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μανταλένα Παπαδοπούλου, σε παρέμβασή της στην ΕΡΤ.

«Ως κυβέρνηση επιμένουμε στις θέσεις μας για τα εργασιακά, ενώ αντίθετα δεν έχουμε σαφή απάντηση από την αξιωματική αντιπολίτευση για το ποιες είναι οι θέσεις της» πρόσθεσε.

«Εμείς έχουμε συγκεκριμένη θέση για τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, που είναι σχεδόν ταυτόσημη με το ευρωπαϊκό κεκτημένο και το ενωσιακό δίκαιο και είμαστε αρνητικοί στις ομαδικές απολύσεις. Η ΕΕ θα πρέπει να αποφασίσει αν θα λειτουργήσει ισότιμα για όλα τα κράτη μέλη της, σε όλες τις εκφάνσεις ή αν κάποιο κράτος μέλος της θα εξαιρεθεί από το κοινοτικό δίκαιο» υπογράμμισε η κ. Παπαδοπούλου.

«Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν είμαστε αυτοί που επενδύουν στην εκλογολογία. Η εκλογολογία προκύπτει από την αγωνία του κ. Μητσοτάκη και της ομάδας του, που θέλουν να μην κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση, να μην γίνει καμία ουσιαστική ρύθμιση για το χρέος και να μη μπούμε στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, προκειμένου να λένε μετά για «καμένη γη» και να ισχυρίζονται ότι «ήρθαμε να σώσουμε τη χώρα» ανέφερε η κ. Παπαδοπούλου, καταλήγοντας: «Δεν θα του κάνουμε το χατίρι. Αυτό που οι ΑΝΕΛ και η κυβέρνηση επιδιώκουμε, είναι να υπάρχει σταθερότητα και να οδηγήσουμε τη χώρα σε ένα γαλήνιο λιμάνι. Αυτός είναι ο στόχος μας και αυτό κάνουμε με βήματα που μπορεί να θεωρούνται μικρά, αλλά είναι σταθερά, με συγκεκριμένη στόχευση και αποτελέσματα».

(Visited 1 times, 1 visits today)