Κυριακή, 18 Απριλίου, 2021

Αναφορά ΣΥΡΙΖΑ στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για το «παράνομο» ηχητικό Μιωνή

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταθέτει αναφορά στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για την παράνομη ηχογράφηση από πλευράς του επιχειρηματία Σάμπι Μιωνή, της συνομιλίας του με τον πρώην υπουργό, Νίκο Παππά.

Η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασιλη μαζί με τον υπεύθυνο για θέματα Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ- Προδευτικη Συμμαχία, Φώτη Κουβέλη, θα μεταβούν στην εισαγγελία στις 12:30 το μεσημέρι.

Αναμένεται να ζητήσουν από τον εισαγγελέα να προβεί σε κάθε νόμιμη ενέργεια σε σχέση με αυτεπάγγελτα διωκόμενες πράξεις καθώς και να εφαρμοστεί ο νόμος από όλες τις Αρχές.

Στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία το απόγευμα της Πέμπτης, ο Αλέξης Τσίπρας αποδοκίμασε με προσεκτικό αλλά σαφή τρόπο τον Νίκο Παππά για το ζήτημα του ηχητικού της συνομιλίας του με τον Σάμπυ Μιωνή. Στην εισήγησή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε «φωτογραφίζοντας» τον τομεάρχη Οικονομίας του κόμματός του:

«Απέναντι, λοιπόν, σε ένα τέτοιο αδίστακτο σύστημα εξουσίας οφείλουμε όλοι και κυρίως τα στελέχη πρώτης γραμμής να προσέχουμε κάθε μας πράξη και κάθε μας λέξη. Δεν έχω καμία αμφιβολία για την εντιμότητα των στελεχών μας, τα οποία σε όλες τις περιστάσεις έχουν αποδείξει την ανιδιοτέλεια τους.
Από εκεί και πέρα ο καθένας μας πρέπει να αναλαμβάνει την ευθύνη που του αναλογεί για λάθη, παραλήψεις ή αστοχίες. Όχι απλά για να πάμε παρακάτω. Αλλά για να μην τα επαναλάβουμε».

Στη συνεδρίαση, άλλα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου όπως ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης άσκησαν πιο σκληρή κριτική από αυτήν του Αλέξη Τσίπρα.

Μετά την αποδοκιμασία του Αλέξη Τσίπρα, ο Νίκος Παππάς ζήτησε και πήρε το λόγο, δηλώνοντας:

«Θέλω ευθύς εξαρχής να τοποθετηθώ αναλαμβάνοντας την ευθύνη και να κάνω την αυτοκριτική μου για σημεία της παρανόμως κτηθείσας συνομιλίας που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Είναι προφανές ότι όσα ειπώθηκαν δεν είχαν να κάνουν με τις αυθεντικές πεποιθήσεις μου, αλλά ειπώθηκαν απέναντι σε έναν άνθρωπο σε παραλήρημα που προσπαθούσα να καθησυχάσω. Ωστόσο, λάθη ύφους και ουσίας, έδωσαν αφορμή για επιθέσεις εναντίον μας. Και αναλαμβάνω γι’ αυτό την ευθύνη».

Υπενθυμίζουμε ότι τις προηγούμενες μέρες είχαμε επανειλημμένως επισημάνει τη σημασία της δήλωσης του κ. Παππά ότι «ο Αλέξης Τσίπρας δεν ήξερε τη συνάντησή μου με τον Σάμπυ Μιωνή».

Η «ανάληψη ευθύνης» του κ. Παππά πιθανότατα θα μεταφραστεί σε απόσυρσή του από την πρώτη γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ενδεχομένως του στοιχίσει τη θέση του τομεάρχη Οικονομίας όταν γίνει ο εσωτερικός ανασχηματισμός του ΣΥΡΙΖΑ.

Θα μπορούσε να λεχθεί ότι οι σημερινές εξελίξεις συνιστούν μια «κίτρινη κάρτα» στον Νίκο Παππά. Είναι προφανές ότι ενδεχόμενα νέα γεγονότα θα απαιτήσουν εκ των πραγμάτων νέες προσεγγίσεις. Υπό αυτό το πρίσμα, θα πρέπει να διαβαστούν ξανά όσα είχε πει ο Αλέξης Τσίπρας στους Δελφούς:

«Εγώ αντιλαμβάνομαι ότι στους ηγέτες αναλογεί να παίξουν κάποια στιγμή έναν ρόλο ιστορικό και πρέπει να ξεπεράσουν τις προσωπικές αγάπες ή τους θυμούς και να προχωρήσουν μπροστά».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By