Πέμπτη, 30 Μαρτίου, 2023

Αναγκαστική προσγείωση όταν ο πιλότος έχασε τις αισθήσεις του

Ο πιλότος έχασε τις αισθήσεις του στα μισά της πτήσης και ενώ είχε τον έλεγχο του αεροπλάνου

aeroplano

Αεροσκάφος της easyJet, που εκτελούσε το δρομολόγιο Γκάτγουικ-Κρήτη, πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο Μάρκο Πόλο της Βενετίας, καθώς ο πιλότος έχασε τις αισθήσεις του στα μισά της πτήσης και ενώ είχε τον έλεγχο του αεροπλάνου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail, το αεροπλάνο προσγειώθηκε με ασφάλεια στη Βενετία από τον συγκυβερνήτη, που ευτυχώς την ώρα του μπλακ-άουτ του συναδέλφου του βρισκόταν στο πιλοτήριο και μπόρεσε να δράσει αστραπιαία.

Κατά την άφιξη του αεροπλάνου στη Βενετία, ένα ασθενοφόρο περίμενε στο αεροδρόμιο για να παραλάβει τον ζαλισμένο πιλότο και να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο, ώστε να υποβληθεί στις απαιτούμενες εξετάσεις.

Το αεροσκάφος στο οποίο επέβαιναν 164 επιβάτες είχε αναχωρήσει από το Λονδίνο στις 7.25 το πρωί όμως η easyJet περίμενε μέχρι το μεσημέρι για να ανακοινώσει την αναγκαστική προσγείωση της πτήσης. Στη συνέχεια, η εταιρεία διέθεσε ένα άλλο αεροσκάφος της για να μεταφέρει τους επιβάτες στο Ηράκλειο, όπου έφτασαν αργά το απόγευμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, μόλις πριν από λίγες μέρες, ο πιλότος ενός επιβατικού αεροσκάφους το οποίο εκτελούσε πτήση από το Φοίνιξ στη Βοστόνη πέθανε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Και σε αυτήν την περίπτωση πάντως ο συγκυβερνήτης του αεροσκάφους το προσγείωσε ομαλά, χωρίς να κινδυνέψουν οι 147 επιβάτες.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By