Παρασκευή, 12 Αυγούστου, 2022

Ανάγκη εκλογίκευσης σχέσεων Πολιτείας-Εκκλησίας

Πραγματοποιήθηκε η 8η συνεδρίαση της Επιτροπής Διαλόγου Εκκλησίας-Πολιτείας

giorgos-katrougkalos

Την ανάγκη για ενότητα και προώθηση κοινών δράσεων προς όφελος του ελληνικού λαού διαπίστωσαν οι συμμετέχοντες στην 8η συνεδρίαση της Επιτροπής Διαλόγου Εκκλησίας – Πολιτείας, που διεξήχθη υπό την προεδρία του υπουργού Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Αριστείδη Μπαλτά, και τη συμμετοχή του αναπληρωτή υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γεωργίου Κατρούγκαλου, καθώς και στελεχών των αρμόδιων υπηρεσιών.

Τονίστηκε ότι η εκλογίκευση των σχέσεων Πολιτείας – Εκκλησίας αποτελεί ένα αναγκαίο βήμα για την εδραίωση μιας νέας εγκάρδιας σχέσης μεταξύ των δύο θεσμών. Μάλιστα, υπογραμμίστηκε ότι το βήμα αυτό θα είναι το αποτέλεσμα ενός ειλικρινούς και εποικοδομητικού διαλόγου σε ένα γόνιμο κλίμα, το οποίο βασίζεται στον αμοιβαίο σεβασμό αλλά και στην εμπιστοσύνη που δημιουργεί η επίλυση χρόνιων προβλημάτων αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Εκ μέρους της Εκκλησίας της Ελλάδος συμμετείχαν ο μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης Ευστάθιος, ο αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου επίσκοπος Μεθώνης Κλήμης, ο επίσκοπος Σαλώνων Αντώνιος και ο νομικός σύμβουλος Θ. Παπαγεωργίου, ενώ εκ μέρους της Εκκλησίας της Κρήτης συμμετείχε ο μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου Δαμασκηνός.

Κατόπιν πρόσκλησης του υπουργού Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων συμμετείχαν, επίσης, ο κ. Ιωάννης Αμανατίδης ως εκπρόσωπος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ με αρμοδιότητα τα ζητήματα θρησκευμάτων και η κ. Σ. Ξουλίδου ως εκπρόσωπος της ΚΟ των ΑΝΕΛ.

(Visited 1 times, 1 visits today)