Τρίτη, 6 Ιουνίου, 2023

Αναγνωρίστηκε και ο τρίτος καμικάζι του Bataclan

Πρόκειται για τον Φουέντ Μοχάμεντ-Αγκαντ 23 ετών, κάτοικο Στρασβούργου. Σύμφωνα με την Le Parisien ο αδερφός του Καρίμ είναι κρατούμενος μετά το πέρασμά του από τη Συρία.

foued-mohamed

Ο τρίτος καμικάζι του Bataclan αναγνωρίσθηκε, περισσότερο από τρεις εβδομάδες μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι. Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, πρόκειται για άτομο του περιβάλλοντος του Μουράντ Φάρες, ενός από τους κύριους στρατολογητές τζιχαντιστών στη Γαλλία.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Le Parisien, το όνομά του είναι Φουέντ Μοχάμεντ-Αγκαντ, ήταν 23 ετών και ήταν κάτοικος του Στρασβούργου. Ο αδελφός του Καρίμ είναι κρατούμενος μετά το πέρασμά του από τη Συρία, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Περιλαμβανόταν σε μία ομάδα δέκα ατόμων που αναχώρησαν από τη συνοικία του Μάιναου του Στρασβούργου το 2013 με προορισμό τη Συρία. Δύο από την ομάδα σκοτώθηκαν στη Συρία, επτά επέστρεψαν την άνοιξη του 2014 και τέθηκαν υπό κράτησιν.

Ο τελευταίος της ομάδας ήταν ο Φουέντ Μοχάμεντ-Αγκαντ, που παρέμεινε στη Συρία, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο και επέστρεψε στη Γαλλία για να επιτεθεί στο Bataclan και να σκοτωθεί εκεί.

(Visited 1 times, 1 visits today)