Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου, 2020

Αναγνωστοπούλου: Ο Τσακαλώτος δεν έχει «λευκή επιταγή»

«Ο κ. Τσακαλώτος δεν έχει από εμάς «λευκή επιταγή», δεν μπορεί να φέρει τέτοια μέτρα», προειδοποίησε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σία Αναγνωστοπούλου.

Σε συνέντευξη της στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης North 98 και ερωτηθείσα για την καθυστέρηση στο κλείσιμο της αξιολόγησης, η πρώην υπουργός απάντησε: «Δεν οφείλεται σε εμάς, αλλά στις αντιθέσεις που έχουν μεταξύ τους οι δανειστές κυρίως το ΔΝΤ με κάποιους Ευρωπαίους και κυρίως οι καθυστερήσεις οφείλονται στο ίδιο το Ταμείο, το οποίο έχει παράλογες απαιτήσεις. Αντί να πιέσει τους Ευρωπαίους να ζητήσουν μικρότερο πρωτογενές πλεόνασμα από το 3,5%, πιέζει την Ελλάδα για πρόσθετα μέτρα». Πρόσθεσε δε ότι «είναι κακό για το ΔΝΤ να μην λαμβάνει υπόψιν του τα νούμερα και να προσπαθούν να φτιάξουν μία άλλη πραγματικότητα για να επιβάλει το πρόγραμμα, όπως το έχει στο μυαλό του. Δεν πρέπει να αισθανόμαστε εμείς με την πλάτη στον τοίχο, εμείς έχουμε κάνει παραπάνω ως χώρα αυτό που έπρεπε να κάνουμε. Τώρα είναι δική τους δουλειά αυτό που πρέπει να κάνουν για να μπει η χώρα σε ανάπτυξη».

Σε ερώτηση για το αν οι πιέσεις της τρόικας έχουν στόχο να «ρίξουν» την Κυβέρνηση, υπογράμμισε: «Δεν πιστεύω ότι είναι αυτό σε μεγάλο βαθμό ότι θα ήθελαν αυτό ακριβώς. Το ΔΝΤ σε όποια χώρα και αν έχει πάει, θέλει να τη φθάσει σε σημείο να υπάρχει ισόποση φτώχεια. Όλοι να είναι φτωχοί εκτός από τους πλούσιους».

(Visited 1 times, 1 visits today)