Κυριακή, 2 Απριλίου, 2023

Ανακοίνωση… από άλλη χώρα του υπουργείου Δικαιοσύνης για τη δολοφονία στις φυλακές

Ενώ σχεδόν κάθε μέρα σε μια φυλακή της χώρας σημειώνεται ένα τραγικό γεγονός (δολοφονία, ξυλοδαρμός σωφρονιστικού υπαλλήλου από κρατούμενους, απόπειρες αποδράσεις, κ.λπ.) και ενώ παράλληλα η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπάλληλων Ελλάδος καταγγέλλει μέρα παρά μέρα το ανεξέλικτο των φυλακών και την αδιαφορία του υπουργείου Δικαιοσύνης, παρ΄ όλα αυτά η Κυβέρνηση όχι μόνο κωφεύει, αλλά με περίσσιο θράσος κάνει λόγο για ξερίζωμα των κυκλωμάτων που λυμαίνονται τις φυλακές.

Η προβολή βίντεο όπου η χλιδή δεν έχει τέλος σε κελιά σουίτες, το χρήμα και το οινόπνευμα ρέουν άφθονα κάτι που καταδεικνύει ότι καμία φυλακή δεν ελέγχεται και ειδικά το μεγαλύτερο κατάστημα κράτησης, αυτό, του Κορυδαλλού.

Ενδεικτικό της τραγελαφικής κατάστασης που υπάρχει στο υπουργείο Δικαιοσύνης είναι η δημοσιοποίηση του σημερινού βίντεο από την Ε’ πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού που δολοφονήθηκε άγρια Αλβανός κρατούμενου.

Παρ΄ όλα αυτά, το υπουργείο Δικαιοσύνης σε σημερινή ανακοίνωσή του νίπτει τας χείρας του και επισημαίνει ότι τα όσα καταγράφονται στο σημερινό βίντεο αφορούν «στα γεγονότα της 14ης Ιανουαρίου που ήδη διερευνώνται από ειδικό Εφέτη Ανακριτή και αποτελεί στοιχείο της σχετικής δικογραφίας», λες και τον περασμένο Ιανουάριο ήταν στην εξουσία άλλη Κυβέρνηση και άλλος υπουργός.

Το Θράσος όμως του υπουργείου Δικαιοσύνης δεν σταματά εδώ, καθώς η ανακοίνωση επισημαίνει ότι αναφορικά με «τη συγκεκριμένη υπόθεση είναι γνωστό ότι για πρώτη φορά τόσο η Δικαιοσύνη όσο και η Κυβέρνηση κινήθηκαν με αποφασιστικότητα και ταχύτητα σε ένα θέμα που κανείς δεν τολμούσε να αγγίξει για χρόνια. Την καταπολέμηση της μαφίας των φυλακών».

Και δεν σταματά ο κατήφορος του υπουργού Δικαιοσύνης Μιχάλη Καλογήρου, συνεχίζει λες και ζει σε άλλη χώρα και δεν είναι ο καθ΄ ύλης αρμόδιος υπουργός:

«Το αποτέλεσμα ήταν η αποκάλυψη ενός τεράστιου εγκληματικού κυκλώματος με το οποίο ουδείς τόλμησε να συγκρουστεί εκτός από τη σημερινή Κυβέρνηση».

Βέβαια, το θράσος δεν σταματά εδώ, καθώς ακολουθώντας την προσφιλή τακτική του περνά στην αντεπίθεση για τα μάτια των αδαών και κάνει λόγο για πόλεμο στον αγώνα του υπουργείου, υπογραμμίζοντας ενδεικτικά:

«η εργολαβική δημοσιοποίησή των εικόνων αυτών υπονομεύει ευθέως τη μεγάλη δικαστική και αστυνομική μάχη, υπηρετεί την εντυπωσιοθηρία και εντάσσεται στον συνεχή πόλεμο απέναντι στον αγώνα του υπουργείου Δικαιοσύνης για καθαρές φυλακές και ξερίζωμα των εγκληματικών κύκλων και των συμφερόντων που τους στηρίζουν».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By