Τετάρτη, 21 Απριλίου, 2021

Αναπόφευκτη η μείωση του αφορολόγητου-Αύξηση της φορολογίας για εισοδήματα από ενοίκια

Η κυβέρνηση φαίνεται πώς δεν μπορεί να αποφύγει τις επιπλέον επιβαρύνσεις σε μισθωτούς και συνταξιούχους

tsakal stath3

Το αφορολόγητο αναμένεται να μειωθεί, πλήττοντας άμεσα μισθωτούς και συνταξιούχους! Μετά το τέλος της σύσκεψης των Ευκλείδη Τσακαλώτου-Γιώργου Σταθάκη με τους Θεσμούς, κυβερνητικό στέλεχος φέρεται να δήλωσε ότι «εμείς ζητάμε να μην πέσει πιο χαμηλά το αφορολόγητο αλλά αν μειωνόταν για λίγα κατοστάρικα θα το θεωρούσα επιτυχία».

Σύμφωνα με την ίδια πηγή η κυβέρνηση προσπαθεί να αποφύγει τη μείωση του αφορολογήτου κάτω από τα 9.000 ευρώ προτείνοντας αλλαγές στους συντελεστές φορολόγησης προκειμένου τα βάρη να τα σηκώσουν όσοι έχουν εισόδημα περίπου 30.000 ευρώ το χρόνο ή κάτι λιγότερο.

Στην κυβέρνηση αισιοδοξούν ότι θα αποφύγουν να προβούν στις αυξήσεις φόρων που προέβλεπε το Μνημόνιο για τους αγρότες (από 13% σε 20% για φέτος και 26% για το 2017) ενώ και οι ελεύθεροι επαγγελματίες σχεδιάζεται να φορολογούνται με την κλίμακα μισθωτών και συνταξιούχων, χωρίς, όμως, καθόλου αφορολόγητο ποσό.

Σε κάθε περίπτωση, όμως, βέβαιη είναι η επιβάρυνση για όσους δηλώνουν εισοδήματα από ενοίκια καθώς, όπως έλεγε αρμόδιος παράγοντας της κυβέρνησης, «η φορολόγησή τους θα αυξηθεί, ίσως όπως προβλέπεται στο Μνημόνιο». Αυτό σημαίνει φορολόγηση των εσόδων αυτών με συντελεστές 15% και 35% αντί για 11% και 33% που ίσχυε μέχρι σήμερα ενώ πιθανότατα θα επιβληθεί και επιπλέον συντελεστής της τάξεως του 45% για τα υψηλότερα εισοδήματα.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By