Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου, 2023

Άναψαν τα αίματα στη Βουλή: Στα μαχαίρια Κεραμέως και Φίλης για την ΑΣΟΕΕ

Άγρια κόντρα στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής μεταξύ της Νίκης Κεραμέως και του Νίκου Φίλη για τα επέμβαση της Αστυνομίας στην ΑΣΟΕΕ.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απηύθυνε προειδοποίηση προς την υπουργό Παιδείας καθιστώντας την υπόλογη για τυχόν επεισόδια στους εορτασμούς του Πολυτεχνείου. Σκληρή απάντηση από Κεραμέως.

«Επιλέγετε να είστε με αυτούς που κάνουν ορμητήρια και γιάφκες τα πανεπιστήμια και θεωρείτε φυσιολογικό ότι βρέθηκαν κράνη κοντάρια κλπ… ως κοινωνικό φαινόμενο μπαχαλάκηδων το βλέπετε… Είστε με την ανομία», τόνισε σε έντονο ύφος η Νίκη Κεραμέως.

Η υπουργός Παιδείας κατηγόρησε τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για σιωπή όταν το γραφείο της έγινε στόχος επίθεσης από μέλη του Ρουβίκωνα. Ο κ. Φίλης απάντησε ότι η επίθεση είναι καταδικαστέα, αλλά ότι ήταν «απλά μπογιές που είναι πταίσμα ή πλημμέλημα».

«Θα μας βρείτε απέναντι σας στη Βουλή και στα πεζοδρόμια… Εγώ θα ξανάπαω απέναντι στην πολιορκία των φοιτητών που επιχειρείτε και τον κυβερνητικό αυταρχισμό» απάντησε ο πρώην υπουργός Παιδείας. «Θα είστε υπεύθυνη για ό,τι συμβεί στο τριήμερο των εορτασμών του Πολυτεχνείου», συμπλήρωσε ο ίδιος.

«Στόχος της επιχείρησης ήταν η τρομοκράτηση της νεολαίας και λαού, ας αφήσει τις αντιπολιτευτικές κορώνες η κυβέρνηση» υποστήριξε ο Νίκος Φίλης. Έκανε λόγο για «ανώφελες εντάσεις σήμερα που μπορεί να οδηγήσουν αδιέξοδα».

«Η κυβέρνηση θέλει να αλλάξει την ατζέντα, απέτυχε 100 μέρες στο προσφυγικό, και τι κάνει η κυβέρνηση; αλλάζει ατζέντα, ο νόμος του χωροφύλακα, νόμος και τάξη στα πανεπιστήμια με δυσφήμιση, δεν είναι δυνατό να γίνει αυτό αποδεκτό από κανέναν», κατέληξε ο ίδιος

(Visited 1 times, 1 visits today)
By