Παρασκευή, 1 Ιουλίου, 2022

Άναψε πράσινο φως από το ΣτΕ για την έγκριση του ΕΣΧΑΔΑ Αφάντου Ρόδου

Το εν λόγω ΕΣΧΑΔΑ περιλαμβάνει δυο ακίνητα. Το ένα είναι το Γκόλφ Αφάντου, επιφάνειας 1.327.994 τ.μ. και το δεύτερο είναι το Νότιο Αφάντου, επιφάνειας 255,763 τ.μ.

afantou_rodos800

Νόμιμο έκρινε το Ε” τμήμα του ΣτΕ το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την έγκριση του Ειδικού Σχεδίου Χωρικής Ανάπτυξης του Δημοσίου Ακινήτου (ΕΣΧΑΔΑ) Αφάντου Ρόδου και έκανε ορισμένες νομοτεχνικού περιεχομένου παρατηρήσεις.

Το εν λόγω ΕΣΧΑΔΑ περιλαμβάνει δυο ακίνητα. Το ένα είναι το Γκόλφ Αφάντου, επιφάνειας 1.327.994 τ.μ. και το δεύτερο είναι το Νότιο Αφάντου, επιφάνειας 255,763 τ.μ. Οι εκτάσεις αυτές έχουν μεταβιβαστεί στο ΤΑΙΠΕΔ.

Από την τουριστική ανάπτυξη και αξιοποίηση της έκτασης έχει εξαιρεθεί, λόγω των αρχαιοτήτων, η Α΄ ζώνη, ενώ η Β΄ Ζώνη, όπως και η υπόλοιπη έκταση που είναι και το Γκόλφ Αφάντου (επτά γήπεδα σε έκταση περίπου 450 στρεμμάτων), μπορεί να αξιοποιηθούν ανεξάρτητα από τον αρχαιολογικό της χαρακτήρα.

Ακόμη, στην περιοχή του Γκόλφ Αφάντου επιτρέπεται η ανακαίνιση και ο εκσυγχρονισμός των εγκαταστάσεων, όπως και η αναδιάταξή του προκειμένου να προσαρμοστεί στις προδιαγραφές του ΕΟΤ, ενώ ειδική μέριμνα γίνεται για την προστασία του υγροβιότοπου της περιοχής.

(Visited 1 times, 1 visits today)