Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου, 2024

«Ανάρπαστη» η εθελούσια της Τράπεζας Πειραιώς

«Ανάρπαστο» έχει γίνει το πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου που προσφέρει η Τράπεζα Πειραιώς στους εργαζομένους της, γεγονός που ώθησε τη διοίκηση να δώσει παράταση έως στις 5 Μαρτίου.

Όπως είχε αποκαλύψει το insider.gr, η τράπεζα ανακοίνωσε στις 2 Φεβρουαρίου «χρυσό» πρόγραμμα εθελούσιας που προσφέρει έως και 61 μισθούς για τους εργαζομένους σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και έως 12 μισθούς επιπλέον για τους υπαλλήλους της περιφέρειας.

Σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες, μέχρι στιγμής έχουν δηλώσει ενδιαφέρον τουλάχιστον 1.000 υπάλληλοι της τράπεζας, ιδίως από τα καταστήματα της περιφέρειας.

Προκειμένου η διοίκηση να αξιοποιήσει τη θετική συγκυρία και το ζωηρό ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε από τους εργαζόμενους, παρατείνει κατά δύο εβδομάδες το πρόγραμμα που αρχικώς έληγε στις 20 Φεβρουαρίου.

500 άτομα αποχώρησαν από τη Eurobank

Ανάλογο πρόγραμμα ανακοίνωσε τον Ιανουάριο και η Eurobank, η οποία βέβαια στοχεύει σε μικρότερη συρρίκνωση του δικτύου της. Σύμφωνα με πληροφορίες του insider.gr, για το πρόγραμμα της Eurobank δήλωσαν συμμετοχή περίπου 500 υπάλληλοι, όσοι δηλαδή ήταν και ο στόχος της διοίκησης.

Όπως είθισται στα προγράμματα εθελούσιας, η προσφορά των πακέτων «τρέχει» και μετά την καταληκτική ημερομηνία, εφόσον κάποιος εργαζόμενος θέλει να αποχωρήσει με τις προτεινόμενες απολαβές.

Ένας κίνδυνος που ελλοχεύει, ωστόσο, με τα προγράμματα αυτά είναι ότι, συνήθως, δράττουν την ευκαιρία να αποχωρήσουν ικανά και ευέλικτα στελέχη, τα οποία έχουν αυτοπεποίθηση ότι θα βρουν απασχόληση στην αγορά, ακόμη και υπό τις σημερινές δυσχερείς συνθήκες.

Ωστόσο, ιδιαίτερα δελεαστικές είναι οι προτάσεις για τους εργαζόμενους μεγαλύτερης ηλικίας, καθώς το ποσό που συσσωρεύεται είναι αρκετά υψηλό και δίνει αρκετά περιθώρια ευελιξίας για κάλυψη των λίγων ετών έως τη συνταξιοδότηση.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By