Παρασκευή, 5 Μαρτίου, 2021

Ανασχηματισμός ή «Κούγκι»;

Οι προτροπές για «Κουγκικοποίηση» της πολιτικής , κοινωνικής και οικονομικής ζωής, μας έφεραν πέντε μήνες μετά την πρώτη φορά αριστερά, ακριβώς στο 2012.

editorial

Η δημοσιονομική τρύπα έχει μεγαλώσει, το κράτος δε λειτουργεί και όλη η ελληνική κοινωνία ζει το δικό της χρηματοπιστωτικό Big Brother για 5η συνεχή χρονιά, περιμένοντας να δει αν η Ελλάδα είναι η πιο ενδεδειγμένη λύση για αποχώρηση και αυτή την εβδομάδα από το σπίτι του Ευρώ.

Γράφει ο Παναγιώτης Φωτεινός

Λουκέτα στα μαγαζιά, χρέη, στασιμότητα στην πραγματική  οικονομία, τουρίστες να ακυρώνουν κρατήσεις, το χρηματιστήριο να σπάει όλα τα αρνητικά ρεκόρ, ανεργία και η Ελλάδα να είναι πρώτη δυσάρεστη είδηση παντού, σε όλα τα διεθνή ΜΜ.

Κι όλα αυτά γιατί;

Γιατί κάποιοι μιλούν για ρεαλισμό, αλλά διοικούν παρέα με παρανοϊκούς

Γιατί μας αρέσει να μιλάμε για «Κούγκι» όταν έχουμε κότερα, καταθέσεις και ακίνητα

Γιατί θέλουμε να είμαστε στο στενό πυρήνα της Ευρωζώνης, να έχουμε φίλους τους «φονιάδες των λαών», αλλά ταυτόχρονα ζητάμε δανεικά από το Ιράν και να τάζουμε αγωγούς στους Ρώσους.

Γιατί διαπραγματευόμαστε το χρέος, αλλά κάποιοι μας λένε πως δεν υπάρχει. Πως είναι μη παράνομο, απεχθές  και επονείδιστο, άρα γιατί συζητάει η κυβέρνηση για αυτό;

Γιατί το αντιμνημόνιο θα οδηγούσε κάποιους στην εξουσία ή ήταν απλά η θρυαλλίδα που ανέπτυξε και στοίχησε οργανωμένα συμφέροντα πίσω από τη δραχμή;

Όλα αυτά τα ερωτηματικά και άλλα τόσα, που ταλαιπώρησαν τη ζωή μας και εκτροχίασαν τους προϋπολογισμούς μας, σήμερα ελπίζουμε να τελειώσουν.

Ζούμε την κορύφωση ενός δράματος, του δικού μας.

 Και σε αυτό το δράμα, ενώ ο πρωθυπουργός, που έχει το 70% της ελληνικής κοινωνίας στο πλευρό του, που θέλει τη παραμονή της χώρας στη ζώνη του ευρώ, φαίνεται πως δεν έχει κάτι ανάλογο στο κόμμα του και στην κυβέρνηση του.

Μία κυβέρνηση εθνοσοσιαλιστών εραστών του λαϊκισμού και ένα κόμμα που απαρτίζεται από πρόσωπα, μάλλον από δελφίνους που υπονομεύουν καθημερινά την προσπάθεια του Αλέξη Τσίπρα.

Τη συμφωνία λοιπόν δεν αρκεί απλά να την φέρει. Πρέπει να περιμένουμε να δούμε αν και πως θα την περάσει

Και το κυριότερο με ποιους θα διαλέξει να την εφαρμόσει, γιατί τις τελευταίες ημέρες πληθαίνουν οι πληροφορίες για ανασχηματισμό ή προσφυγή στις κάλπες, αν υπάρξουν απώλειες και χαθεί η δεδηλωμένη.

(Visited 1 times, 1 visits today)