Κυριακή, 20 Ιουνίου, 2021

Αναστασιάδης: «Ατυχής περίοδος ψευδαισθήσεων η περίοδος Βαρουφάκη»

Ο κ. Αναστασιάδης αναφέρει ότι ο πρώην ΥΠΟΙΚ «θεωρούσε ότι μπορούσε να εκβιάσει»

nikos-anastasiadis-geniki-suneleusi-oie

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, σε συνέντευξη που παραχώρησε σε εκπομπή του ΣΚΑΪ που πρόκειται να μεταδοθεί σήμερα μίλησε για το έργο του Γιάνη Βαρουφάκη στο υπουργείο Οικονομικών με ιδιαίτερα επικριτικά λόγια.

Όπως αναφέρεται στο skai.gr, ο κ. Αναστασιάδης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι ο πρώην ΥΠΟΙΚ «εθεωρούσε ότι μπορούσε να εκβιάσει… Η Ελλάδα πλήρωσε ένα κενό χρόνο» και συμπλήρωσε ότι «η περίοδος Βαρουφάκη ήταν μια ατυχής περίοδος ψευδαισθήσεων».

Ο πρόεδρος της Κύπρου εκφράζεται ιδιαίτερα προσεκτικά για τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στη διαπραγμάτευση, ενώ εκφράζει την αντίθεσή του στην επιβολή υψηλών φορολογικών συντελεστών. «Οι φόροι είναι τροχοπέδη στην ανάπτυξη, μπορεί να οδηγήσουν και σε έξοδο εταιρειών από μια χώρα για να έχουν ευνοϊκότερο φορολογικό σύστημα» επισημαίνει.

Ο κ. Αναστασιάδης εκφράζεται θετικά για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, με την προϋπόθεση ότι θα υλοποιηθεί το πρόγραμμα, καθώς θα ανοίξει και η συζήτηση για διευκολύνσεις στο ελληνικό χρέος.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By