Κυριακή, 28 Νοεμβρίου, 2021

Αναστασιάδης: Δεν χρειάζομαι υποδείξεις για τη στάση μας έναντι της Ελλάδας

Η Κύπρος θα στηρίξει τις θέσεις της Ελλάδας σε συζητήσεις που θα γίνουν σε Ευρωπαϊκά όργανα

nikos anastasiadis

Ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης δήλωσε σήμερα πως δεν χρειάζεται να του πουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης τι να πράξει, σε ό,τι αφορά τη στάση της Λευκωσίας έναντι των Ελληνικών θέσεων, στο Eurogroup της Τετάρτης.

Ανέφερε πως είναι ευπρόσδεκτες οι συμβουλές και οι εισηγήσεις αλλά πρόσθεσε ότι με τον Έλληνα πρωθυπουργό είχε εκτεταμένες συνομιλίες και κατέληξαν σε κοινές θέσεις σε όλα τα θέματα που έχουν συζητήσει.

Η Κύπρος θα στηρίξει τις θέσεις της Ελλάδας σε συζητήσεις που θα γίνουν σε Ευρωπαϊκά όργανα, είχαν δηλώσει χθες τόσο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, όσο και ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, δήλωσε στο κρατικό ραδιόφωνο του ΡΙΚ ότι κατά τη συζήτηση του θέματος της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα τονίσει την ανάγκη η Ευρώπη να στραφεί σε πολιτικές ανάπτυξης. Στη θέση αυτή υπήρξε συναντίληψη κατά τις επαφές του Πρωθυπουργού της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα στην Κύπρο, είπε ο εκπρόσωπος .

Ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι συναντίληψη υπήρξε και στο ότι η κάθε χώρα θα πρέπει να προχωρήσει με το δικό της μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα και πρόσθεσε ότι αυτό που ζητά η Αθήνα είναι να της δοθεί χρόνος να το εφαρμόσει. Και ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης δήλωσε από την πλευρά του ότι στο Eurogroup της Τετάρτης θα στηρίξει τις θέσεις της Ελλάδας.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By