Κυριακή, 20 Ιουνίου, 2021

Αναστασιάδης: Έκλεισε ένα μεγάλο κεφάλαιο αβεβαιότητας, συγχαρητήρια

«Κλείνει ένα μεγάλο κεφάλαιο αβεβαιότητας και δυσκολιών»

tsipras - anastasiadis

«Κλείνει ένα μεγάλο κεφάλαιο αβεβαιότητας και δυσκολιών», τόνισε ο Νίκος Αναστασιάδης στην συνομιλία του με τον Έλληνα πρωθυπουργό και παράλληλα έδωσε συγχαρητήρια για την απόφαση του Eurogroup.

Στην συνάντηση των δύο ανδρών στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρόεδρος της Κύπρου επεσήμανε προς τον Αλέξη Τσίπρα πως αν η κυβέρνηση «με την αποφασιστικότητα που τη διακρίνει, συνεχίσει με συνέπεια, τότε οι μέρες ελπίδας είναι μπροστά».

Ο Αλέξης Τσίπρας στον διάλογο μπροστά στις κάμερες αρκέστηκε να αναφερθεί στο Κυπριακό, κάνοντας λόγο για δίκαιη λύση.

Ο διάλογος Τσίπρα-Αναστασιάδη:

«Σας καλωσορίζω σε μια κρίσιμη κι ενδιαφέρουσα περίοδο και για την περιοχή μας και για την Ευρώπη και για την Ελλάδα και την Κύπρο, ιδιαίτερα που το τελευταίο διάστημα έχουν αναδειχθεί ως ένα πεδίο σταθερότητας σε μια ευρύτερα ταραγμένη περιοχή»

Η στενή μας συνεργασία και η προώθηση πρωτοβουλιών τριμερούς συνεργασίας έχουν αναδείξει την Ελλάδα και την Κύπρο σε έναν ουσιαστικό πυλώνα για την οικονομική συνεργασία, την ειρήνη και τη σταθερότητα και νομίζω ότι ο ρόλος αυτός μας βοηθάει να δούμε καλύτερους όρους και την προσπάθεια επίλυσης του Κυπριακού πάντα επί τη βάση των κανόνων του Διεθνούς Δικαίου. Αυτή είναι μια πορεία που έχει σκαμπανεβάσματα, είναι ένας δρόμος αντοχής και όχι ένας δρόμος ταχύτητας.

Είμαι ικανοποιημένος που έχουμε τη δυνατότητα να ακολουθούμε μια γραμμή που χαρακτηρίζεται από σύνεση, αλλά και από αποφασιστικότητα. Νομίζω θα καταφέρουμε το επόμενο διάστημα να επικεντρώσουμε στους κρίσιμους εκείνους στόχους, διότι μια λύση πρέπει, πάνω από όλα, να είναι μια δίκαιη λύση», είπε ο κ. Τσίπρας.

«Συγχαίρω την Ελλάδα διότι κλείνει ένα μεγάλο κεφάλαιο αβεβαιότητας και δυσκολιών. Εάν με την αποφασιστικότητα που διακρίνει την κυβέρνηση, συνεχίσει με συνέπεια, τότε οι μέρες ελπίδας είναι μπροστά. Κατά τη σημερινή συνάντησή μας θα έχω την ευκαιρία να συζητήσω μαζί σας τον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσουν Ελλάδα και Κύπρος, συνεργαζόμενες», τόνισε με την σειρά του ο κ. Αναστασιάδης.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By