Πέμπτη, 30 Μαΐου, 2024

Αναστασιάδης: Ικανοποίηση για τα αποτελέσματα που μέχρι στιγμής καταγράφονται

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, από τη Γενεύη όπου ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση των εργασιών για το Κυπριακό, δήλωσε ότι είναι ικανοποιημένος, από τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα.

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας επισήμανε ότι «για πρώτη φορά συγκλήθηκε πολυμερής διάσκεψη για την Κύπρο με την Ε.Ε, όπου η Τουρκία ενεπλάκη για πρώτη φορά σε συζήτηση για τις εγγυήσεις και τα στρατεύματα κατοχής».

Για το το θέμα της ασφάλειας και των εγγυήσεων ο Ν. Αναστασιάδης υποστήριξε ότι ο διάλογος στη Γενεύη αποτελεί «την απαρχή για εξεύρεση λύσης κατά τρόπο που η κατάληξη να είναι αυτή που προσδοκά ο Κυπριακός λαός».

Επιπλέον, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης επισήμανε ότι «η μόνη ολοκληρωμένη πρόταση που υπάρχει ενώπιον της διάσκεψης είναι η πρόταση που κατατέθηκε από τη δική μας πλευρά».

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας πρόσθεσε: «Δεδομένου ότι η Κύπρος είναι μέλος της ΕΕ και υπό τη μετεξέλιξη αν επιτευχθεί θα συνεχίσει να είναι μέλος. Κι αν δεν επιτευχθεί θα συνεχίσει να είναι μέλος. Μπορεί να παρέχει ασφάλεια. Αν η Τουρκία δεν ήθελε να συνεργαστεί δεν θα ήταν στις διαπραγματεύσεις, δεν θα επεξεργαζόταν προτάσεις, να είναι κοντά αποδεκτά τα θέματα εγγυήσεων κτλ. Δεν είναι θέμα αν ελπίζω, ενόσω ο διάλογος μένει ζωντανός και γίνονται βήματα ελπίζω. Άλλη η ελπίδα άλλο το τελικό αποτέλεσμα».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By