Δευτέρα, 2 Αυγούστου, 2021

Αναστασιάδης: Το όνομα που επιθυμώ είναι «Ηνωμένες Πολιτείες Κύπρου»

Ο Πρόεδρος της Κύπρου ανέφερε ότι υπάρχει μία θετική ατμόσφαιρα όσον αφορά στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό

nikos anastasiadis

Το όνομα που επιθυμώ από καρδιάς είναι «Ηνωμένες Πολιτείες Κύπρου», δήλωσε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, σε συνέντευξή του στην τουρκική εφημερίδα Sabah.

Προ ημερών ο τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί, μιλώντας σε Τούρκους δημοσιογράφους, είχε δηλώσει ότι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων βρίσκεται η ονομασία «Ενωμένη Κυπριακή Ομοσπονδία». Ο ισχυρισμός αυτός, ωστόσο, είχε διαψευστεί από πηγές της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Στη συνέντευξή του, ο κ. Αναστασιάδης είπε ακόμη ότι υπάρχει μια πολύ θετική ατμόσφαιρα προς το παρόν για τις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό.

Όπως είπε, τα πιο δύσκολα ζητήματα είναι το περιουσιακό και το εδαφικό. Σημείωσε παράλληλα ότι σε κάποια θέματα δεν επιτεύχθηκε συμφωνία ακόμη, προσθέτοντας ότι κάποια θέματα συμφωνήθηκαν ενώ κάποια παραμένουν άλυτα. Υποστήριξε μάλιστα ότι και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί μοιράζεται το ίδιο όραμα υπέρ της επίλυσης του προβλήματος.

«Οι απόψεις μας για την επίλυση του Κυπριακού είναι σχεδόν οι ίδιες και το όραμά μας για την επίλυση του Κυπριακού είναι σχεδόν το ίδιο» είπε.

Για τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο κ. Αναστασιάδης υποστήριξε ότι είναι «ένας ιστορικός ηγέτης για την Τουρκία». Το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) «είναι διαφορετικό σε σχέση με τα άλλα τουρκικά πολιτικά κόμματα στο θέμα του Κυπριακού» και ο πρόεδρος Ερντογάν έχει εκφράσει την ανάγκη για επίλυση του Κυπριακού, προσέθεσε.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By