Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου, 2024

Ανατολική Μεσόγειος: Τι συζήτησαν Ερντογάν – Μισέλ

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν την Πέμπτη ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, βάζοντας στο «επίκεντρο» για ακόμη μια φορά το θέμα της Ανατολικής Μεσογείου.

Σύμφωνα με επίσημες τουρκικές πηγές, ο Τούρκος πρόεδρος είπε στον Ευρωπαίο αξιωματούχο ότι αναμένει από τους θεσμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τα κράτη-μέλη να υιοθετήσουν μια αντικειμενική και συνεπή στάση σε όλα τα περιφερειακά ζητήματα -ιδίως σε ό,τι αφορά στην Ανατολική Μεσόγειο.

Μάλιστα, «συνέστησε» στις ευρωπαϊκής χώρες να μην «ξεγελαστούν» από προκλήσεις, όπως τονίζει η ανακοίνωση που εξέδωσε η Διεύθυνση Πληροφοριών της Τουρκίας.

Την ίδια ώρα, ο κ. Ερντογάν δήλωσε πως η Τουρκία είναι ανοιχτή σε μια λύση που θα προστατεύει τα δικαιώματα όλων των πλευρών μέσω ενός φιλικού διαλόγου και δίκαιων διαπραγματεύσεων.

Ο Τούρκος πρόεδρος υπογράμμισε παράλληλα ότι η χώρα του θα συνεχίσει να προστατεύει αποφασιστικά όλα τα δικαιώματα και τα συμφέροντά της, παντού και πάντα, απέναντι σε οποιαδήποτε πρωτοβουλία αγνοεί αυτά τα δικαιώματα με μονομερείς ενέργειες.

Οι δύο άνδρες συζήτησαν επίσης τις σχέσεις της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση και άλλα περιφερειακά ζητήματα.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By