Κυριακή, 17 Ιανουαρίου, 2021

Ανατροπή στην ΕΛΛΑΚΤΩΡ -Η οικογένεια Καλλιτσάντση με μεγαλύτερο ποσοστό από τους Μπόμπολα-Κούτρα

Τεκτονικές αλλαγές λαμβάνουν χώρα το τελευταίο διάστημα στην ΕΛΛΑΚΤΩΡ.

Με μια κίνηση υψηλής στρατηγικής σημασίας, η πλευρά Καλλιτσάντση απέκτησε χθες ποσοστό 5,2% του μεγαλύτερου κατασκευαστικού ομίλου, αλλάζοντας άρδην τις μετοχικές ισορροπίες.

Συγκεκριμένα, για πρώτη φορά στην 19χρονη ιστορία της συνύπαρξης Μπόμπολα, Κούτρα, αδερφών Καλλιτσάντση, οι τελευταίοι βρέθηκαν να ελέγχουν το μεγαλύτερο ποσοστό στον όμιλο.

Μέχρι πριν από μερικούς μήνες τα μερίδια των βασικών μετόχων είχαν ως εξής: Λεωνίδας Μπόμπολας 15%, Δημήτρης Κούτρας 5,5% και Αναστάσιος και Δημήτρης Καλλιτσάντσης 11,8%.

Επόμενη μεγαλύτερη θέση στην ΕΛΛΑΚΤΩΡ κατείχε το ξένο fund Amber Capital με 5,2%. Ωστόσο, το τελευταίο διάστημα οι αδερφοί Καλλιτσάντση με μεθοδικές κινήσεις αύξαναν σταθερά το ποσοστό τους, φθάνοντας πριν από λίγες ημέρες στο 15,58%.

Η κατάσταση ανατράπηκε όμως πλήρως χθες το απόγευμα, όταν έγινε γνωστό ότι η πλευρά Καλλιτσάντση αγόρασε σε προσυμφωνημένο τίμημα 2,15 ευρώ ανά μετοχή το σύνολο των μετοχών που κατείχε το Amber Capital στην ΕΛΛΑΚΤΩΡ (5,2%), με το συνολικό τίμημα να ανέρχεται σε σχεδόν 20 εκατ. ευρώ.

Πρόκειται για κίνηση ματ στη σκακιέρα που έχει στηθεί το τελευταίο διάστημα για τη διεκδίκηση της διοίκησης του μεγαλύτερου κατασκευαστικού ομίλου, αφού μετά από αυτό οι αδελφοί Καλλιτσάντση ελέγχουν επίσημα το 20,8% του μετοχικού κεφαλαίου, παίρνοντας για πρώτη φορά κεφάλι έναντι του μπλοκ Μπόμπολα-Κούτρα που κατέχει επίσημα το 20,5%.

Υπενθυμίζεται ότι το μπρα ντε φερ των βασικών μετόχων της ΕΛΛΑΚΤΩΡ ξεκίνησε επίσημα στις 13 Ιουνίου, με την ανακοίνωση των αδελφών Αναστάσιου και Δημήτρη Καλλιτσάντση, οι οποίοι έθεσαν επίσημα θέμα εκ βάθρων αλλαγής του διοικητικού συμβουλίου της ΕΛΛΑΚΤΩΡ από τους μετόχους στη γενική συνέλευση της 29ης Ιουνίου, με σύνθεση που αποκλείει τη συμμετοχή των κ. Λεωνίδα Μπόμπολα και Δημήτρη Κούτρα.

Ωστόσο, ενώ η τελική αναμέτρηση αναμενόταν να λάβει χώρα σήμερα, χθες οι δύο αντιμαχόμενες πλευρές, με ξεχωριστές αλλά ταυτόσημες ανακοινώσεις προς τον Τύπο, ενημέρωναν ότι θα ζητήσουν σήμερα αναβολή της γενικής συνέλευσης της ΕΛΛΑΚΤΩΡ για τις 25 Ιουλίου, σε συνέχεια σχετικών κρούσεων που έλαβαν από διάφορους μετόχους και οι οποίοι ζητούσαν παράταση χρόνου προκειμένου να αποκτήσουν επαρκή ενημέρωση και να αποφασίσουν ποια από τις δύο πλευρές θα στηρίξουν με την ψήφο τους στη γενική συνέλευση.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By