Τον «πρωινό καφέ» που συγκαλείται από την κυβέρνηση απασχόλησαν τα όσα συνέβησαν στο ΣΕΦ το βράδυ της Κυριακής πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τον δεύτερο τελικό ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό για τη Greek Basket League.
Σύμφωνα με πληροφορίες το μήνυμα που εκπέμπεται από την κυβέρνηση είναι αυτό της «μηδενικής ανοχής». Κατά τις ίδιες πληροφορίες, στην κυβέρνηση έχουν σχηματίσει την εικόνα πως ό,τι συνέβη είναι ζήτημα παραγόντων και όχι των οπαδών των δύο ομάδων.
Στο πλαίσιο αυτό, όπως πληροφορείται το protothema.gr, η κυβέρνηση ετοιμάζεται για παρεμβάσεις με «οδηγό» το μοντέλο που εφαρμόστηκε στο ποδόσφαιρο.
Για το θέμα είναι σε εξέλιξη συνεννοήσεις ανάμεσα στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τον αναπληρωτή υπουργό Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση ενώ ανακοινώσεις αναμένονται το μεσημέρι από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Παύλο Μαρινάκη, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.
Παράλληλα σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες του protothema.gr, η αγώνας της Τετάρτης στο ΟΑΚΑ είναι πολύ πιθανόν να αναβληθεί έως ότου λυθούν τα ζητήματα που θέλει η κυβέρνηση να «θεραπεύσει».
Χρυσοχοΐδης: Στο ΣΕΦ είχαμε συμπεριφορές παραγόντων που είναι αξιόποινες, κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου
Σεόσα συνέβησαν στο ΣΕΦ το βράδυ της Κυριακής με πρωταγωνιστή τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο αναφέρθηκε νωρίτερα σήμερα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.
Όπως είπε στον ΣΚΑΪ ««χθες είχαμε ένα παιχνίδι στο ΣΕΦ που, σε ό,τι αφορά την τάξη μέσα στο γήπεδο, εξελίχθηκε καλά. Είχαμε συμπεριφορές παραγόντων που είναι αξιόποινες, κανείς δεν είναι πάνω από τον νόμο».
Παράλληλα αναφέρθηκε και στη στάση των αστυνομικών δυνάμεων λέγοντας ότι «ερευνώ μέσα από την άσκηση των νομίμων καθηκόντων μου κατά πόσο οι αστυνομικοί κάνουν καλά τη δουλειά τους».
«Θα δούμε αν έχουν ληφθεί μέτρα σε όλα τα επίπεδα» συμπλήρωσε ο κ. Χρυσοχοΐδης, ο οποίος αν και εξέφρασε «ικανοποίηση γιατί ένα τέτοιο παιχνίδι έληξε με τάξη» πρόσθεσε πως «σε ό,τι αφορά τη διαχείριση των προσώπων, θα το ερευνήσουμε»
Ερωτηθείς, δε, αν υπάρχει περίπτωση το επόμενο παιχνίδι Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού να διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη απάντησε «πρέπει να συνέλθουν τα δικαιοδοτικά όργανα του αθλητισμού. Η αστυνομία θα κάνει αυτό που χρειάζεται, θα λάβει τα απαραίτητα μέτρα».
Όπως σχολίασε «παρατηρώ μεγάλη ένταση για τα παιχνίδια, έχουμε φανατισμό από ανθρώπους, ορισμένους εκ των οποίων τους γνωρίζω και αναρωτιέμαι τι συμβαίνει. Τον τελευταίο χρόνο δεν είχαμε επεισόδια και εγκληματικές οργανώσεις που ντρόπιαζαν το ποδόσφαιρο και την Ελλάδα».