Πέμπτη, 28 Οκτωβρίου, 2021

Αναβλήθηκε η παραπομπή πρώην υπουργών του Ερντογάν

Κατηγορούνται για διαφθορά, απάτη και κατάχρηση εξουσίας

Erdogan-640x426

Για τις 5 Ιανουαρίου αναβλήθηκε η ψηφοφορία της ειδικής επιτροπής της Τούρκικης Εθνοσυνέλευεσης για την υπόθεση παραπομπής ή μη στην δικαιοσύνη τέσσερις πρώην υπουργοί της χώρας, οι οποίοι κατηγορούνται για διαφθορά.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, πρόεδρος της Τουρκίας, έχει απορρίψει κατηγορηματικά τις κατηγορίες εναντίον των υπουργών αλλά και στενών συνεργατών του και ακόμη και οικείων του, καταγγέλλοντας μια «συνομωσία» ανθρώπων πιστών στον ισλαμιστή ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, πρώην συμμάχου και νυν αντιπάλου του.

Λίγη ώρα μετά την έναρξη της συνεδρίασής της η επιτροπή της τουρκικής Βουλής ανέστειλε τις εργασίες τις για να συζητήσει τις ενστάσεις τις οποίες υπέβαλαν οι πρώην υπουργοί και διαδικαστικά θέματα.

Ελλείψει συμφωνίας για τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί η επιτροπή αποφάσισε να αναβάλει την ψηφοφορία για την 5η Ιανουαρίου 2015, ανέφερε ο Χακί Κεϊλού, ο οποίος προέδρευσε στη συνεδρίασή της.

Για το θέμα αυτό κατόπιν θα κληθεί να αποφασίσει οριστικά με ψηφοφορία η ολομέλεια του σώματος, στα τέλη Ιανουαρίου. Εάν πράγματι οι πρώην υπουργοί αυτοί παραπεμφθούν τελικά στο Ανώτατο Δικαστήριο, θα πρόκειται για κάτι που θα συμβεί για πρώτη φορά επί των ημερών του Ερντογάν, τον οποίο οι αντίπαλοί του κατηγορούν ότι ολισθαίνει στον αυταρχισμό.

Ο Ερντογάν Μπαϊρακτάρ (πρώην υπουργός Περιβάλλοντος), ο Εγκεμέν Μπαγίς (Ευρωπαϊκών Υποθέσεων), ο Ζαφέρ Τσαγλαγιάν (Οικονομίας) και ο Μουαμέρ Γκιουλέρ (Εσωτερικών) κατηγορούνται για διαφθορά, απάτη και κατάχρηση εξουσίας.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By