Κυριακή, 29 Ιανουαρίου, 2023

Ανδρεάδης: Το Brexit αναμένεται να φέρει πτώση στις κρατήσεις

Αν και συνέστησε ψυχραιμία στους παράγοντες του τουρισμού, ο Ανδρέας Ανδρεάδης αναγνώρισε ότι το Brexit θα έχει αντίκτυπο στον συγκεκριμένο τομέα.

Andreas-Andreadis

Ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ, μιλώντας στο Mega, παραδέχθηκε ότι δικαίως υπάρχει ανησυχία για τυχόν πτώση του τουρισμού μετά την απόφαση των Βρετανών να αποχωρήσουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την πτώση της στερλίνας, αναφέροντας ότι αναμένεται να υπάρξουν μειώσεις στις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής.

Πέρυσι, είχαν επισκεφθεί την Ελλάδα 2,5 εκατ. Βρετανοί τουρίστες, με αποτέλεσμα τα έσοδα να ανέλθουν σε 2 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανέφερε ο κ. Ανδρεάδης. Ο ίδιος εκτίμησε ότι μετά τις εξελίξεις στη Βρετανία είναι λογικό να υπάρξει πτώση στα έσοδα, κυρίως από τις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής, που αναμένονταν να φτάσουν φέτος τα 500.000 άτομα.

«Περιμέναμε τις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής σε μια χρονιά που είχε πάρα πολλά προβλήματα, το προσφυγικό, την υπερφορολόγηση, την τρομοκρατία στις Βρυξέλλες, με δεδομένο ότι η Τουρκία είναι σε μεγάλο βαθμό κλειστή για να καλύψουμε τα κενά και να πετύχουμε ένα νέο ρεκόρ. Με δεδομένο ότι η παγκόσμια και ειδικά η ευρωπαϊκή οικονομία αυτή τη στιγμή είναι πάρα πολύ μουδιασμένη είναι βέβαιο ότι θα πέσει ο ρυθμός του», ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ.

(Visited 1 times, 1 visits today)