Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Ανδρουλάκης: Ο Ερντογάν οδηγεί την Τουρκία μακριά από τις αρχές και τις αξίες της ΕΕ

«Καταδικάζω την πρόσφατη επιχείρηση φίμωσης του Τύπου και ενίσχυσης ελέγχου του διαδικτύου από την τουρκική κυβέρνηση»

nikos androulakis

Την αντίθεσή του στην πρόσφατη επιχείρηση φίμωσης του Τύπου και ενίσχυσης ελέγχου του διαδικτύου από την τουρκική κυβέρνηση εξέφρασε ο Ευρωβουλευτής της Ελιάς, Νίκος Ανδρουλάκης, στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο πλαίσιο της συζήτησης «Ελευθερία έκφρασης στην Τουρκία: Πρόσφατες συλλήψεις δημοσιογράφων, διευθυνόντων στελεχών των Μέσων Ενημέρωσης και συστηματική άσκηση πίεσης εις βάρος των Μέσων Ενημέρωσης στην Τουρκία».

Αναλυτικά η παρέμβαση του Νίκου Ανδρουλάκη:

«Θέλω να καταδικάσω την πρόσφατη επιχείρηση φίμωσης του Τύπου και ενίσχυσης ελέγχου του διαδικτύου από την τουρκική κυβέρνηση. Οι πρακτικές αυτές πλήττουν τις θεμελιώδεις αρχές της ελευθερίας του λόγου μα πάνω από όλα την ίδια τη δημοκρατία. Έχοντας σταθερά υποστηρίξει την Ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας, εκφράζω την ανησυχία μου για αυτή την εξέλιξη η οποία αποτελεί δείγμα οπισθοδρόμησης, παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα, και το κράτος δικαίου.

Αγαπητοί συνάδελφοι πέρυσι είχαμε την βίαιη καταστολή διαδηλώσεων στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης, πιο πρόσφατα συναντήσαμε την αμφίσημη στάση της τουρκικής κυβέρνησης όσο αναφορά τον αγώνα του διεθνούς συνασπισμού ενάντια στους τζιχαντιστές του ISIS, μόλις τον προηγούμενο μήνα καταδικάσαμε την παραβίαση της κυριαρχίας της Κύπρου, ενός κράτους μέλους μας από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις και ξανά σήμερα, σε ακόμη μία ολομέλεια, συζητάμε για ένα νέο πλήγμα κατά της ελευθερίας του Τύπου στην Τουρκία. Δυστυχώς, όλα αυτά συνιστούν ενδείξεις ότι ο Ερντογάν οδηγεί την Τουρκία μακριά από τις αρχές και τις αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

By