Σάββατο, 15 Ιουνίου, 2024

ΑΝΕΛ: Ανοιχτό το ενδεχόμενο εκλογών

Η εκπρόσωπος του κόμματος Μαρίνα Χρυσοβελώνη σε δηλώσεις της σχετικά με το ενδεχόμενο εκλογών ανέφερε ότι «είναι μία σκέψη που πρέπει να κάνουμε» αν δεν έχουμε συμφωνία με τους Θεσμούς

Panos Kammenos

Σε περίπτωση που οι δανειστές δεν «εκλογικεύσουν» τις απαιτήσεις τους, ανοιχτό το ενδεχόμενο προσφυγής σε πρόωρες εκλογές, αφήνουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ η εκπρόσωπος του κόμματος, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, λίγες μέρες μετά τη σχετική αναφορά που έκανε ο ίδιος ο Πάνος Καμμένος.

«Είναι μία σκέψη που πρέπει να κάνουμε», δήλωσε η κ. Χρυσοβελώνη, υποστηρίζοντας ότι οι κάλπες θα ήταν μία «λύση» εάν δεν είναι δυνατό να υπάρξει συμφωνία με τους θεσμούς και ότι μία τέτοια εξέλιξη δεν θα συνιστά ομολογία αποτυχίας για ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ.

Τα σχόλια της κ. Χρυσοβελώνη ήλθαν τη στιγμή που η πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ απορρίπτει διαρκώς σενάριο εκλογών.

Η κ. Χρυσοβελώνη διευκρίνισε πάντως ότι ούτε οι ΑΝΕΛ ούτε ο Πάνος Καμμένος επιθυμούν νέες εκλογές, με δεδομένο ότι η σημερινή κυβέρνηση έλαβε λαϊκή εντολή πριν από πέντε μήνες. «Ας μη μιλάμε ακόμα για εκλογές, ας ευχηθούμε να τελειώσει η διαπραγμάτευση και να ξεκινήσει η συζήτηση για το χρέος», είπε.

Η κ. Χρυσοβελώνη παραδέχτηκε ότι τυχόν νέες εκλογές θα έχουν και συγκεκριμένο διακύβευμα, όμως αρνήθηκε ότι αυτό θα είναι η πρόταση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για προσωρινή αποβολή της Ελλάδας από την ευρωζώνη.

By