Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Αναίμακτα έληξε η ομηρία στο Μονπελιέ

Ο δράστης παραδόθηκε στις αρχές

foto-monpelie-ena2

Ο ένοπλος ο οποίος κρατούσε ομήρους δύο υπαλλήλους κοσμηματοπωλείου στο Μονπελιέ της νότιας Γαλλίας παραδόθηκε στη διάρκεια της νύχτας στην αστυνομία και οι υπάλληλοι απελευθερώθηκαν και είναι καλά στην υγεία τους, ανακοίνωσε αστυνομική πηγή.

Διαπραγματεύσεις οι οποίες διήρκησαν ώρες μεταξύ της Raid, επίλεκτης μονάδας της αστυνομίας και του ενόπλου κατέληξαν στην παράδοση του άνδρα, χωρίς να χρειαστεί βία.

Ο 40χρονος συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση, ανακοίνωσε στον Τύπο ο εισαγγελέας Κριστόφ Μπαρέ. «Γύρω στις 17.00 (τοπική ώρα), ο άνδρας εισήλθε στο κοσμηματοπωλείο, αλλά δεν έγινε απόπειρα ληστείας και η ενέργειά του είναι ανεξήγητη», δήλωσε.

Ο εισαγγελέας επανέλαβε ότι το περιστατικό ουδεμία σχέση έχει με τις ομηρίες στην περιοχή του Παρισιού, οι οποίες είχαν σχέση με τον ριζοσπαστικό ισλαμισμό. «Οι δύο πωλήτριες του καταστήματος δεν υπέστησαν βία, ούτε παρεμποδίστηκαν», διευκρίνισε.

Η αστυνομία είχε ειδοποιηθεί από έμπορο καταστήματος το οποίο βρίσκεται απέναντι από το κοσμηματοπωλείο, ο οποίος είχε δει τον ένοπλο άνδρα που φορούσε κράνος να μπαίνει στο κατάστημα. Η περιοχή αποκλείστηκε αμέσως από τις δυνάμεις τις τάξης.

Δύο ώρες αργότερα, η ειδική μονάδα της αστυνομίας έφθασε στο σημείο και άρχισε τηλεφωνικά τις διαπραγματεύσεις με τον δράστη της ομηρίας. Καμιά πληροφορία δεν έχει δοθεί για την ταυτότητα του άνδρα.

By