Δευτέρα, 3 Οκτωβρίου, 2022

Ανοίγει ξανά η Αμυγδαλέζα για τους πρόσφυγες

Σε γήπεδα, Ελληνικό και Αμυγδαλέζα οι πρόσφυγες ενώ προχωρά η οργάνωση ακόμη δυο προσωρινών καταυλισμών στη Σίνδο Θεσσαλονίκης και το Λαύριο Αττικής

prosfiges.

Στα βοηθητικά κτήρια γηπέδου στο πρώην αεροδρόμιο Ελληνικού και σε άλλους χώρους που πρόκειται να οργανωθούν θα βρίσκουν καταφύγιο τους επόμενους μήνες εκατοντάδες πρόσφυγες που έχουν ξεμείνει στην Αθήνα και απειλούνται από τις καιρικές συνθήκες.

Από την περασμένη εβδομάδα που ξεκίνησε η κακοκαιρία, υπολογίζεται ότι έως και 2.000 πρόσφυγες βρήκαν καταφύγιο στο κλειστό του Φαλήρου. Είχε ανακοινωθεί ότι ο χώρος θα αδειάσει, μέσα στο Σαββατοκύριακο, ωστόσο αυτό δεν έγινε. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», το στάδιο αναμένεται να αδειάσει σήμερα, προκειμένου να δοθεί χρόνος για να προετοιμαστεί ο χώρος για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πάλης.

Σύμφωνα με την εφημερίδα έχει οργανωθεί η μεταφορά όσων χρειάζονται προστασία σε κτήριο μέσα στο πρώην αεροδρόμιο Ελληνικού.

Την ίδια ώρα στη Σίνδο και στο Λαύριο θα λειτουργήσουν τα δύο νέα κέντρα υποδοχής προσφύγων, όπως είπε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας.

«Προσπαθούμε να φτιάξουμε μικρούς χώρους για να είναι πιο εύκολη η διαχείριση και η επιβάρυνση να μην είναι μεγάλη στους πληθυσμούς», είπε ο αναπληρωτής υπουργός μιλώντας στο Mega.

Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι αναγκαστικά θα χρησιμοποιηθεί και η Αμυγδαλέζα, «γιατί οι μετανάστες που έχουν μπει παράνομα υπόκεινται σε διαφορετικούς νόμους», όπως είπε.

Το καλοκαίρι πέρασαν από την Ελλάδα 250.000 μετανάστες και πρόσφυγες, ωστόσο τον χειμώνα αναμένεται να υπάρξει ύφεση λόγω του κακού καιρού, πρόσθεσε ο υπουργός.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)