Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου, 2020

Ανήλικους πρόσφυγες από την Ελλάδα ετοιμάζεται να υποδεχθεί η Γερμανία

Η Γερμανία δήλωσε και πάλι έτοιμη να υποδεχθεί ανήλικους πρόσφυγες που φιλοξενούνται στην Ελλάδα τονίζοντας την ανάγκη η διαδικασία να προχωρήσει «όσο το δυνατόν γρηγορότερα».

Όπως δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών στη Γερμανία, Μπγερν Γκρουνεβέλντερ, το Βερολίνο βρίσκεται σε στενή συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση, αλλά και με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία συντονίζει τις διαδικασίες.

Στην φράση της Καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ μετά το τελευταίο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο «κάθε μέρα μετράει», παρέπεμψε από την πλευρά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέφεν Ζάιμπερτ .

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την κατάσταση στα προσφυγικά κέντρα στην Ελλάδα ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η πανδημία του κορονοϊού, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Κρίστοφερ Μπούργκερ ανέφερε ότι τόσο η Γερμανία όσο και η Ε.Ε. στηρίζουν με πολλούς τρόπους την Ελλάδα σε ό,τι αφορά την φροντίδα των ανθρώπων στους προσφυγικούς καταυλισμούς.

Παραδέχθηκε ωστόσο ότι η κατάσταση είναι «πολύ τεταμένη» και «όχι αυτή που θα μπορούσε κανείς να θέλει» και έχει επιδεινωθεί με την κρίση του κορονοϊού, αλλά τόνισε ότι δεν έχει διαπιστωθεί κάποιο κρούσμα μεταξύ των προσφύγων, ενώ «η ελληνική κυβέρνηση ετοιμάζει έκτακτα μέτρα προκειμένου η κατάσταση να γίνει όσο το δυνατόν πιο ασφαλής».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By