Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου, 2021

Ανησυχία για τα κρούσματα κορονοϊού στο Χονγκ Κονγκ – Ο υψηλότερος απολογισμός εδώ και ένα μήνα

Οι υγειονομικές αρχές του Χονγκ Κονγκ ανακοίνωσαν την Δευτέρα (18/1) ότι καταγράφηκαν 107 νέα κρούσματα κορονοϊού. Πρόκειται για τον υψηλότερο απολογισμό εδώ και σχεδόν ένα μήνα, αφού οι χιλιάδες πολίτες υποβλήθηκαν σε τεστ μετά από έξαρση της πανδημίας σε παλιό συγκρότημα κατοικιών.

Τελευταία φορά που η μητρόπολη του Χονγκ Κονγκ είχε ανακοινώσει τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων ήταν στις 19 Δεκεμβρίου με 109 περιστατικά. Στο αποκορύφωμα της πανδημίας των Ιούλιο του 2020, η μητρόπολη είχε καταγράψει 149 νέα κρούσματα.

Την περασμένη εβδομάδα, εντοπίστηκαν δεκάδες κρούσματα σε ένα πυκνοκατοικημένο συγκρότημα διαμερισμάτων στη Γιάου Τσιμ Μονγκ, μια συνοικία με πολλή κίνηση στην περιοχή Καουλούν.

Οι αρχές έδωσαν εντολή για υποχρεωτική διενέργεια τεστ σε εκατοντάδες ανθρώπους που ζουν στην περιοχή και τους γειτονικούς δρόμους.

Από τις αρχές του 2020, το Χονγκ Κονγκ έχει καταγράψει σχεδόν 10.000 κρούσματα κορονοϊού και 162 θανάτους.

Οι επιχειρήσεις πλήττονται από τους ισχύοντες περιορισμούς για την αντιμετώπιση της COVID-19, βάσει των οποίων απαγορεύονται οι συναθροίσεις άνω των δύο ατόμων, έχουν κλείσει οι αθλητικοί χώροι και τα ινστιτούτα αισθητικής και τα εστιατόρια σταματούν να σερβίρουν τους πελάτες τους στις 6 το απόγευμα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

(Visited 1 times, 1 visits today)
By