Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου, 2020

Ανησυχία στη Βρετανία για επιστροφή της Αλ Κάιντα με επιθέσεις σε αεροδρόμια

Η Αλ Κάιντα ετοιμάζεται να επανέλθει με νέα χτυπήματα σε αεροσκάφη, προειδοποιεί σε συνέντευξή του ο Βρετανός υπουργός ασφαλείας Μπεν Γκουάλας.

«Η απειλή στην αεροπλοΐα είναι υπαρκτή. Η Αλ Κάιντα ανασυγκροτείται και εξυφαίνει ολοένα και περισσότερα σχέδια επιθέσεων στην Ευρώπη ενώ εξοικειώνεται με νέες μεθόδους», δήλωσε ο Γουάλας στην εφημερίδα “Sunday Times”.

Αναφερόμενος στην αποδυνάμωση του ISIS είπε πως αυτή θα μπορούσε να οδηγήσει την οργάνωση στην προσπάθεια να ανακτήσει την κυριαρχία της σφραγίζοντας την επιστροφή της με μια μεγάλη τρομοκρατική επίθεση σε αεροδρόμιο ή αεροσκάφος.

Σύμφωνα με τον υπουργό, μεταξύ των όπλων που σκοπεύει να χρησιμοποιήσει η οργάνωση είναι ακόμη και drones παγιδευμένα με εκρηκτικά.

Κατά τον Γουάλας, αν και η Αλ Κάιντα έδειχνε σε κατάσταση ύπνωσης τα περασμένα χρόνια, συνέχισε να καταστρώνει σχέδια και μια μεγάλη επίθεση στην αεροπλοΐα, που θα τη βοηθήσει να επανέλθει δριμύτερη.

Ο Γουάλας κατέληξε λέγοντας ότι παρά τα αυξημένα μέτρα ασφαλείας στα αεροδρόμια, οι τρομοκράτες θα βρουν νέους τρόπους να κάνουν επιθέσεις για να βάλουν βόμβες σε αεροπλάνα.

«Αν δεν μπορούν να το κάνουν από τη μπροστινή πόρτα θα επιχειρήσουν να το πράξουν από την άλλη», είπε χαρακτηριστικά.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By