Κυριακή, 28 Μαΐου, 2023

Ανησυχητική «πρωτιά»: Οι Έλληνες ο πιο αγχωμένος λαός του πλανήτη

Πιο οργισμένοι, πιο αγχωμένοι, πιο ανήσυχοι: Τα αποτελέσματα νέας, παγκόσμιας έρευνας για το πώς νιώθουν οι λαοί του κόσμου είναι αποκαλυπτικά, με την Ελλάδα να κατέχει για τρίτη συνεχή χρονιά μία ανησυχητική πρωτιά.

Πιο συγκεκριμένα, η Ελλάδα αναδεικνύεται ως ο πιο «αγχωμένος λαός» παγκοσμίως, με το 59% των ερωτώμενων να παραδέχονται πως βίωσαν άγχος την προηγούμενη της δημοσκόπησης.

Στο Top 5 των αγχωμένων της γης, Φιλιππίνες, Τανζανία, Αλβανία και Ιράν ακολουθούν την Ελλάδα.

Στην έρευνα συμμετείχαν 150.000 και πλέον άνθρωποι σε τουλάχιστον 140 χώρες. Από αυτούς το ένα τρίτο υποφέρουν από έντονο στρες ενώ ένας στους πέντε βιώνει το αίσθημα της οργής και της στενοχώριας.

Στην ετήσια έκθεση Gallup Global Emotions Report οι συμμετέχοντες ερωτήθηκαν για τις θετικές και αρνητικές εμπειρίες τους.

Η χώρα με τις περισσότερες αρνητικές εμπειρίες αναδείχτηκε το Τσαντ – ακολουθούμενο από το Νίγηρα, τη Σιέρα Λεόνε, το Ιράκ και το Ιράν – όπου επτά στους δέκα ερωτώμενους απάντησαν πως πάλευαν να αγοράσουν φαγητό για κάποιο διάστημα τον περασμένο χρόνο, ενώ στον αντίποδα, η χώρα με τις θετικές εμπειρίες είναι η Παραγουάη – και ακολουθεί ο Παναμάς, η Γουατεμάλα, το Μεξικό και το Ελ Σαλβαδόρ.

«Χαμογελάσατε ή γελάσατε πολύ χθες;», «Αντιμετωπίζεστε με σεβασμό;», «Νιώθετε πως ξεκουραστήκατε χθες;», «Μάθατε ή κάνατε κάτι ενδιαφέρον χθες;», μερικές από τις ερωτήσεις οι οποίες τέθηκαν στους συμμετέχοντες.

Στην έρευνα αποτυπώνεται άνοδος στους παγκόσμιους δείκτες άγχους ενώ ενισχυμένα εμφανίζονται τα ποσοστά ανησυχίας και θλίψης παγκοσμίως. Περίπου το 71% των ανθρώπων, πάντως, ανέφεραν πως βίωσαν χαρά την ημέρα που προηγήθηκε της έρευνας.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By