Τρίτη, 26 Οκτωβρίου, 2021

Άνω – κάτω η ΓΓΔΕ μετά το καμπανάκι από την υστέρηση εσόδων

Ανακατεύει χιλιάδες υποθέσεις αναζητώντας έσοδα για το ταμείο

ՐϕуʼnϠωʏ͏̉ʙ͠(EUROKINISSI/ÉّÏӠʏ͔QɍǓ)

Συναγερμός έχει σημάνει στο οικονομικό επιτελείο μετά και την ανακοίνωση των στοιχείων για την εκτέλεση του προϋπολογισμού που έδειξαν υστέρηση εσόδων στο πρώτο επτάμηνο του έτους.

Στη διαδικασία αναζήτησης πηγών εσόδων από όπου είναι δυνατόν, ενεργοπείται η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων η οποία βάζει ξανά στο μικροσκόπιο χιλίαδες υποθέσεις που βρισκονται στη διαδικασία ελέγχου και κοντά στο σημείο της ολοκλήρωσης.

Ο Γιώργος Πιτσιλής έδωσε εντολή στους επικεφαλής των ελεγκτικών κλιμακίων να στρέψουν την προσοχή τους σε πέντε κατηγορίες υποθέσεων:

Η πρώτη αφορά υποθέσεις υποθέσεις επιστροφής φόρου

Η δεύτερη αφορά υποθέσεις στις οποίες έχει κοινοποιηθεί σημείωμα διαπιστώσεων με τα αποτελέσματα του φορολογικού ελέγχου και προσωρινός διορθωτικός προσδιορισμός φόρων και προσωρινός προσδιορισμός προστίμων.

Η τρίτη αφορά περιπτώσεις μη έκδοσης αποδείξεων για τις οποίες εκκρεμεί η σύνταξη εκθέσεων ελέγχου ή/και η έκδοση πράξεων.

Η τέταρτη αφορά υποθέσεις στις οποίες το μόνο που εκκρεμμεί είναι η έκδοση πράξεων καθώς έχουν συνταχθεί οι σχετικές εκθέσεις ελέγχου

Η πέμπτη αφορά υποθέσεις διασταυρωτικών ελέγχων, ενδοκοινοτικών συναλλαγών (VIES), επικείμενων υπαγωγών στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα, ανακτήσεων των αφορολόγητων αποθεματικών, επαναλήψεων διαδικασίας και προδικαστικών ελέγχων.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By