Παρασκευή, 19 Αυγούστου, 2022

Άνω Κάτω η Παιδεία πριν από τις εξετάσεις

Με κινητοποιήσεις ακόμα και μέσα στις πανελλαδικές απειλούν οι δάσκαλοι και καθηγητές το υπουργείο Παιδείας

daskaloi-kathigites

Κλειστός είναι ο δρόμος έξω από το υπουργείο Παιδείας στο Μαρούσι από συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ.

«Τέρμα πια στην κοροϊδία ανοίξτε τα κενά σε όλα τα σχολεία» είναι το σύνθημα που επικρατεί στην μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας καθηγητών, δασκάλων και γονέων έξω από το υπουργείο Παιδείας στην οδό Ανδρέα Παπανδρέου.

«Ήρθαμε να διαδηλώσουμε γιατί ο αντιλαϊκός κατήφορος δεν έχει τελειωμό. Οι διακηρύξεις για τις 20.000 διορισμούς μετατρέπονται ουσιαστικά σε δεκάδες χιλιάδες απολύσεις. Ήδη υποβαθμίζεται η εκπαιδευτική διαδικασία και στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση με την λογική τον συγχωνεύσεων» τονίζει μεταξύ άλλων κ. Βάρδαλης μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΟΛΜΕ.

Οι συγκεντρωμένοι αντιδρούν στις αλλαγές που προτείνει ο υπουργός Νίκος Φίλης για τις μεταρρυθμίσεις στην Παιδεία καθώς τονίζουν ότι με τις πράξεις του ο υπουργός δεν λύνει κάποιο πρόβλημα αλλά αντίθετα το κάνει χειρότερο ενώ την ίδια στιγμή απαξιώνει και τον θεσμό του ολοήμερου σχολείου.

«Αυτή η πολιτική στερεί από το δημόσιο σχολείο τον δάσκαλο. Έχουμε να δούμε χρόνια διορισμούς. Είναι συνεχόμενη κινητοποίηση έξω από το υπουργείο Παιδείας με βασικό αίτημα μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών τώρα, μόνιμοι και να λυθεί το ζήτημα, γιατί από Σεπτέμβριο η κατάσταση ακουμπάει την καρδιά του εκπαιδευτικού προβλήματος, ύπαρξης και λειτουργίας του δημοσίου σχολείου» είπε η κ. Ζωγραφακη πρόεδρος της ΟΛΜΕ.

Οι διαδηλωτές βρίσκονται έξω από την σιδερένια είσοδο του υπουργείου Παιδείας φωνάζοντας τα συνθήματα τους ενώ μια επιτροπή έχει ζητήσει ραντεβού με τον υπουργό προκειμένου να του δώσουν ψήφισμα διαμαρτυρίας.

Η κυρία Κατερίνα Ροδόπουλου γραμματέας της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων Μαθητών Ελλάδος υπογραμμίζει πως «επι της ουσίας οι αλλαγές που προωθεί το υπουργείο ως προς το ολοήμερο σχολείο το καταργεί. Κάνοντας υπολογισμούς να καλύψει τα κενά του καταργεί το ολοήμερο και διχάζει τους γονείς, εργαζόμενους και μη και φυσικά επηρεάζει και τους εκπαιδευτικούς γιατι μειώνει τις ώρες των τμημάτων της κανονικής ζώνης»

[video_embed][/video_embed]

(Visited 1 times, 1 visits today)