Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Ανοίγει η «Κιβωτός» του Wembley – Συγκατοίκηση σε ένα καταπληκτικό καταφύγιο με χαμηλό αντίτιμο

Οι ένοικοι του Ark μπορούν να διαμείνουν στους χώρους του από δύο ημέρες το ελάχιστο έως και έναν χρόνο

Η πανδημία του κορωνοϊού, το πρόβλημα της στέγασης αλλά και η ενεργειακή κρίση, φαίνεται να έχουν επισπεύσει την εφαρμογή προγραμμάτων που έχουν ως στόχο να διευκολύνουν τη ζωή των κατοίκων μεγάλων ευρωπαϊκών αστικών κέντρων, υλοποιώντας παράλληλα το όραμα πρωτοπόρων επιχειρηματιών του ξενοδοχειακού κλάδου, των κατασκευών και του real estate.

Πρόσφατο παράδειγμα, το brand συγκατοίκησης Ark, δηλαδή Κιβωτός, το οποίο ανοίγει τις πόρτες του πρώτου του κτιρίου αυτόν τον μήνα στην βρετανική πρωτεύουσα, δίνοντας την ευκαιρία σε εκατοντάδες Λονδρέζους να ζήσουν, να εργαστούν και να συνυπάρξουν κάτω από την ίδια στέγη, καταβάλλοντας προς τούτο ένα χαμηλό, εφάπαξ ποσό που ξεκινά από 88 Λίρες ανά διανυκτέρευση ή 1.395 Λίρες το μήνα.

Για να κατανοήσει κανείς πόσο οικονομικότερο είναι το all-inclusive ενοίκιο, αρκεί να αναλογιστεί ότι ένα μέσο διαμέρισμα στο Λονδίνο, στην ίδια περιοχή με την Κιβωτό, μπορεί να ξεπεράσει τις 2.500 Λίρες, πλέον λογαριασμών κοινής ωφελείας.

Προσφέροντας μια εναλλακτική λύση στα παραδοσιακά ενοικιαζόμενα καταλύματα, το brand είχε ως ιδέα τη διαμόρφωση ενοικιάσεων με επίκεντρο την κοινότητα, εν προκειμένω το Wembley Park του Λονδίνου, το οποίο θα φιλοξενήσει την πρώτη Κιβωτό των 300 δωματίων. Οι ένοικοι του Ark, μπορούν να διαμείνουν στους χώρους του από δύο ημέρες το ελάχιστο έως και έναν χρόνο, έχοντας τη σιγουριά ενός ενιαίου, σταθερού κόστους.

Στεγασμένο σε κτίριο που ήταν προηγουμένως ξενοδοχείο, το co-living concept σχεδιάστηκε από το στούντιο Holloway Li, το οποίο υιοθέτησε μια προσέγγιση χαμηλού αντίκτυπου στην ανακαίνιση, διατηρώντας στοιχεία από τον υφιστάμενο χώρο και επιδιώκοντας να προσφέρει μια ευέλικτη, υβριδική ιδέα προσωπικής ζωής και εργασίας, ως απάντηση στη μετά την πανδημία εποχή.

Μεταξύ άλλων, οι χώροι περιλαμβάνουν διαμερίσματα με ιδιωτικό μπάνιο, έπιπλα κατά παραγγελία, μικρές εστίες, φούρνο μικροκυμάτων και πλυντήριο πιάτων, τηλεοράσεις 49 ιντσών UHD, διπλά κρεβάτια, κλιματισμό και μεγάλα παράθυρα. Με μια ήρεμη χρωματική παλέτα στις αποχρώσεις του φασκόμηλου, της ώχρας και της άμμου, οι χώροι συνθέτουν ένα ήσυχο καταφύγιο από τη ζωή της πόλης.

Εν τω μεταξύ, η διαμορφωμένη βεράντα του τελευταίου ορόφου των 325 τ.μ. θα φιλοξενεί κοινωνικές εκδηλώσεις, μπάρμπεκιου, μουσικές εκδηλώσεις και δραστηριότητες ευεξίας, δημιουργώντας έναν κοινωνικό κόμβο για τους επισκέπτες. Θα διαθέτει επίσης μικρά μποστάνια, ώστε οι επισκέπτες να μπορούν να καλλιεργούν τα δικά τους λαχανικά, τάση η οποία έχει σημειώσει αύξηση μετά την πανδημία.

Αξίζει να αναφερθεί ότι κατά τη διάρκεια της ανακαίνισης του πρώην ξενοδοχειακού κτιρίου, η εταιρεία δώρισε περισσότερα από 1.000 έπιπλα σε οικογένειες και ιδρύματα της περιοχής, ως ανακούφιση στο αυξανόμενο κόστος ζωής και ως μέρος της δέσμευσής της να υποστηρίξει την τοπική κοινότητα. Επιπλέον, η εταιρεία θα προσφέρει δωρεάν διαμονή σε γυναίκες που έχουν υποστεί ενδοοικογενειακή βία, ενώ τυχόν διαθέσιμα δωμάτια θα προσφέρονται σε ανθρώπους που τα χρειάζονται περισσότερο, σε συνεργασία με τοπικές φιλανθρωπικές οργανώσεις, επιχειρήσεις και κοινοτικές ομάδες.

By