Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου, 2023

Ανταρσία στον ΣΥΡΙΖΑ: 36 Βουλευτές ζητούν ανάκληση του διορισμού της Παναρίτη

Η συλλογή των υπογραφών συνεχίζεται και το κείμενο με το οποίο οι βουλευτές θα εκφράζουν τη διαφωνία τους αναμένεται να δημοσιοποιηθεί το απόγευμα της Κυριακής

syriza800_201113

Συντάσσουν επιστολή στην οποία εκφράζουν τη δυσφορία τους για την επιλογή της πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ ως αντιπροσώπου της Ελλάδας στο Ταμείο – Δεν έχω κάνει δηλώσεις, λυπάμαι για τους χαρακτηρισμούς, έγραψε η Έλενα Παναρίτη

 Ανταρσία εκδηλώνεται αυτό το διάστημα από ομάδα βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ μετά την απόφαση του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη και του Μεγάρου Μαξίμου να διορίσουν την Έλενα Παναρίτη στη θέση της Μονίμου Αντιπροσώπου της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Οι υπάρχουσες πληροφορίες που αναφέρουν ότι για την ώρα περίπου 35 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έχουν συμφωνήσει να υπογράψουν το κείμενο το οποίο συντάσσεται και με το οποίο εκφράζουν την δυσφορία τους για την επιλογή της κυρίας Παναρίτη. Η συλλογή των υπογραφών συνεχίζεται και το κείμενο με το οποίο οι βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας θα εκφράζουν τη διαφωνία τους αναμένεται να δημοσιοποιηθεί αργά το απόγευμα της Κυριακής.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο πολιτικό κείμενο οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα εκφράζουν τη διαφωνία τους μόνο για την επιλογή της κυρίας Παναρίτη και θα ζητούν από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να ακυρώσει τον διορισμό της στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έλεγαν ότι η πρωτοβουλία θα είναι «διατασική» και πρόσθεταν ότι το κείμενο θα έχει τις υπογραφές βουλευτών της κυβερνητικής πλειοψηφίας απ” όλες τις εσωτερικές πολιτικές τάσεις.

Η επιλογή της κυρίας Παναρίτη προκαλεί κλυδωνισμούς στην κυβέρνηση με πολλούς προβεβλημένους βουλευτές και ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να εκφράζουν τη διαφωνία τους μεταξύ των οποίων ο Νίκος Φίλης, ο Δημήτρης Παπαδημούλης, η Σοφία Σακοράφα και άλλοι στοχοποιώντας παραλλήλως τον Γιάνη Βαρουφάκη ως τον εμπνευστή της πρότασης.