Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου, 2021

Αντιδράσεις από τη ΝΔ για το σκάνδαλο με τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ

Οι βουλευτές Αυγενάκης και Κικίλιας ζητούν από Κουρουμπλή, Καμμένο και Σπίρτζη αναλυτικά στοιχεία για τα έτη 2015 και 2016.

Nea-dimokratiaΕπίσης ζητούν να μάθουν τις εταιρείες και τα μετοχολόγια αυτών που έχουν αναλάβει τη σίτιση και φιλοξενία των προσφύγων.

«Την κατάθεση όλων των συμβάσεων που έχουν υπογραφεί για τη σίτιση και τη φιλοξενία προσφύγων – μεταναστών σε κέντρα φιλοξενίας στην επικράτεια, για τα έτη 2015 και 2016, καθώς και τις εταιρείες και τα μετοχολόγια αυτών που έχουν αναλάβει τη σίτιση και φιλοξενία» ζητούν από τους υπουργούς Κουρουμπλή, Καμμένο και Σπίρτζη οι βουλευτές Κικίλιας και Αυγενάκης.

Οι αντιδράσεις από την αξιωματική αντιπολίτευση για το σκάνδαλο των μελών του ΣΥΡΙΖΑ με την ανάθεση του έργου σίτισης προσφύγων στο Hot Spot των Σερρών, το οποίο βγήκε στην επιφάνεια μετά από καταγγελία της ίδιας της βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος, Αφροδίτης Σταμπουλή, εντείνονται όλο και περισσότερο.

Το θέμα πλέον έχει φτάσει στη Βουλή, με τα αντιπολιτευόμενα κόμματα να ζητούν απαντήσεις και εξηγήσεις.

Με ερώτησή τους προς τον υπουργό Εσωτερικών, τον υπουργό Εθνικής Άμυνας και τον υπουργό Υποδομών ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Λευτέρης Αυγενάκης και ο Συντονιστής Μεταναστευτικής Πολιτικής, Βασίλης Κικίλιας, ζητούν από την κυβέρνηση να καταθέσει όλες τις συμβάσεις για σίτιση και φιλοξενία προσφύγων-μεταναστών.

Υπενθυμίζεται ότι η βουλευτής Σερρών Αφροδίτη Σταμπουλή, αποκάλυψε πως κομματικό μέλος του ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε το έργο σίτισης των προσφύγων, ύψους 750.000 ευρώ και ότι ο έλεγχος για το αν τηρούνται όλες οι διαδικασίες και η νομοθεσία, θα διεξάγεται από την… κόρη του!

(Visited 1 times, 1 visits today)
By