Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου, 2022

Αντιδράσεις για βίντεο για τις γερμανικές αποζημιώσεις που παίζει η κυβέρνηση στο μετρό

Το βίντεο περιλαμβάνει εικόνες από την γερμανική εισβολή στην Αθήνα το 1941 και πήρε έγκριση από πέντε κυβερνητικές υπηρεσίες για να προβάλετε

metro

Σάλος έχει ξεσπάσει από το βίντεο με θέμα τις γερμανικές αποζημιώσεις που εδώ και λίγες μέρες παίζει στις αποβάθρες του μετρό και περιλαμβάνει εικόνες από την γερμανική εισβολή στην Αθήνα το 1941.

Το συγκεκριμένο βίντεο, που δημιουργήθηκε από τη Διεύθυνση Ιστορίας Στρατού του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και παρουσιάστηκε σε εκδήλωση που έγινε για τις γερμανικές αποζημιώσεις στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων από τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας Κώστα Ήσυχο, έχει προκαλέσει αντιδράσεις στο εσωτερικό και το εξωτερικό.

Σύμφωνα με το Spiegel, πέντε κυβερνητικές υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένου του υπουργείου Tουρισμού, έδωσαν το πράσινο φως για την προβολή του βίντεο. Σήμερα κατέθεσαν ερώτηση οι βουλευτές του Ποταμιού Χρ. Ταχιάου, Γ. Αμυράς, Σπ. Δανέλλης, Ιάσ. Φωτήλας και Γρ. Ψαριανός προς τους υπουργούς Επικρατείας, Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας & Τουρισμού και Εξωτερικών.

Ερωτούν τους υπουργούς αν το γεγονός αυτό είναι σε γνώση και έγκριση του πρωθυπουργού, του υπουργείου Τουρισμού, ποιοι υπουργοί το αιτήθηκαν και το σκεπτικό της επ’ αόριστον προβολής του βίντεο, την κατάθεση των σχετικών εγγράφων αλλά και με ποια αρμοδιότητα επιβάλλει η κυβέρνηση τη χρησιμοποίηση του κυκλώματος του Μετρό για προπαγανδιστικούς λόγους των επιμέρους πολιτικών της.

Κύκλοι της ΣΤΑΣΥ, πάντως, σημειώνουν ότι το βίντεο παίζει στους σταθμούς του Μετρό εδώ και περίπου μια εβδομάδα, ύστερα από σχετική οδηγία που έλαβαν από το υπουργείο Μεταφορών σε συνεργασία με το υπουργείο Εθνικής Αμυνας για την προβολή του, υποστηρίζοντας ότι το περιεχόμενο του βίντεο αποτελεί ένα κοινωνικό μήνυμα.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By