Σάββατο, 3 Ιουνίου, 2023

Αντιδράσεις μετά την ανατροπή των δεδομένων για το δυστύχημα στην Αίγινα

Σήμερα η εφημερίδα αποκάλυψε πως στην υπόθεση της τραγωδίας στην Αίγινα, που στοίχισε τη ζωή σε τέσσερις ανθρώπους υπάρχει ανατροπή δεδομένων, καθώς τα ευρήματα βιολογικού υλικού από τα χειριστήρια του μοιραίου ταχύπλοου δείχνουν ότι στο τιμόνι την ώρα της σύγκρουσης δεν βρισκόταν ο 77χρονος Θρασύβουλος Λυκουρέζος.

Στο πηδάλιο, στις μανέτες, στο κάθισμα του κυβερνήτη, αλλά και στα κουμπιά στον πίνακα οργάνων βρέθηκε DNA το οποίο από την εργαστηριακή εξέταση δεν ταυτίζεται με το δείγμα του Θ. Λυκουρέζου, ο οποίος ισχυρίζεται ότι ήταν ο κυβερνήτης του σκάφους.

Έτσι μετά κι από αυτές τις εξελίξεις ο κ. Θεοδωράκης έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twittter: «Αποκάλυψη της Real για DNA αγνώστων στο σκάφος που σκότωσε 4 στην Αίγινα! ΖΗΤΑΜΕ ΞΑΝΑ άρση τηλεφωνικού απορρήτου. Επιτέλους τι περιμένουν;».

 

Ενώ στο θέμα παρενέβη όπως ήταν φυσικό και ο δικηγόρος των θυμάτων Αλέξης Κούγιας ο οποίος δήλωσε πως:
«Με τη βοήθεια της τακτικής ανακρίτριας Πειραιώς κ. Ακτύπη και της εισαγγελέως Πλημμελειοδικών κ. Νικολάου προσπαθήσαμε αμέσως μετά την προσωρινή κράτηση του Θρασύβουλου Λυκουρέζου να βοηθήσουμε τη Δικαιοσύνη, ώστε να αποκαλυφθεί η αλήθεια για το τι ακριβώς συνέβη σε αυτό το τρομερό έγκλημα της Αίγινας.

Είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι για την αποδοχή των δίκαιων αιτημάτων μας και ήδη έρχονται με επίσημο και διαβλητό τρόπο οι πρώτες απαντήσεις, οι οποίες επιβεβαιώνουν την υποψία των επιβαινόντων, αλλά και των συγγενών των θυμάτων που έχασαν τη ζωή τους ότι το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος και το Λιμεναρχείο της Αίγινας προσπάθησαν να αποτρέψουν με κάθε τρόπο την αποκάλυψη της αλήθειας, αφού η πρώτη απάντηση από την πρώτη έρευνα – ανάλυση των στοιχείων του DNA στο σκάφος Duente αποκαλύπτει ότι ούτε ο Λυκουρέζος λέει την αλήθεια, ούτε η Λιμενική Αρχή έκανε τίποτα για να την αποκαλύψει.

Και το κυριότερο είναι ότι στο σκάφος επέβαιναν άγνωστα πρόσωπα, των οποίων το DNA βρέθηκε και τα οποία πρέπει οπωσδήποτε να αποκαλυφθούν και να αποδοθεί δικαιοσύνη»

(Visited 1 times, 1 visits today)