Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Αντιπαράθεση Παπαδημούλη – Βέμπερ στο Ευρωκοινοβούλιο για τον ΣΥΡΙΖΑ

Καταλογίζοντάς του πρόθεση διαγραφής όλου του ελληνικού δημόσιου χρέους

παπαδημ

Σφοδρή αντιπαράθεση με αφορμή την νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές στην Ελλάδα είχαν, κατά τη συνεδρίαση της ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο επικεφαλής της πολιτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Μάνφρεντ Βέμπερ και ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.

Λαμβάνοντας τον λόγο στη συζήτηση στην ευρωβουλή επί του λεγόμενου επενδυτικού πακέτου Γιούνκερ, ο Γερμανός ευρωβουλευτής εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά της νέας ελληνικής κυβέρνησης καταλογίζοντάς της πρόθεση διαγραφής όλου του ελληνικού δημόσιου χρέους, αλλά και εφαρμογή πολιτικών που θα καταστρέψουν -όπως ανέφερε- κάθε προσπάθεια ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας.

Στη συνέχεια κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για την απόφαση του να συγκροτήσει κυβέρνηση με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, αλλά και για την ελλιπή συμμετοχή γυναικών στη νέα κυβέρνηση.

Στις αιτιάσεις Βέμπερ απάντησε ο Δημήτρης Παπαδημούλης, επισημαίνοντας ότι οι Έλληνες πολίτες ψήφισαν την Κυριακή κατά της εφαρμογής καταστροφικών πολιτικών μονομερούς λιτότητας, αλλά και κατά της άνισης κατανομής των βαρών.

Ο Έλληνας αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, απευθυνόμενος προς τον κ. Βέμπερ του είπε ότι κατανοεί την πικρία του επειδή έχασε ο φίλος του Αντώνης Σαμαράς, ταυτοχρόνως όμως εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι δεν τον ακολούθησαν στην αντιπαράθεσή του με την Ελλάδα οι εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Συμβουλίου.

Ο κ. Παπαδημούλης ανέφερε ότι σκοπός της ελληνικής κυβέρνησης είναι η εξεύρεση μιας πολιτικής λύσης που θα καταστήσει βιώσιμο το ελληνικό χρέος, απαλλάσσοντας έτσι και την Ευρώπη από ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα.

Στον ίδιο τόνο απάντησε ο κ. Παπαδημουλης και στον ευρωσκεπτικιστή Γερμανό ευρωβουλευτή Μπερντ Λούκε, λέγοντας του ότι η απάντηση στην οικονομική κρίση δεν είναι οι επιστροφές στα εθνικά νομίσματα που ευαγγελίζεται, κάτι που θα ήταν άλλωστε καταστροφικό για όλους τους Ευρωπαίους φορολογουμενους.

By