Πέμπτη, 11 Αυγούστου, 2022

Αντιπολίτευση…Τσίπρα για ΕΡΤ, μετακλητούς και προσλήψεις

Δεν συμπληρώθηκε ένας μηνας από τη νίκη της ΝΔ και γινόμαστε μάρτυρες μιας ευθείας επίθεσης κατά των δημοκρατικών θεσμών και της κοινής λογικής επεσήμανε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στη Βουλή.

Ο πρώην πρωθυπουργός που παρενέβη στη συζήτηση για το «επιτελικό κράτος» ανέφερε:

«Θα περίμενε κανείς από μια κυβέρνηση να κάνει χρήση του πολιτικού κεφαλαίου και της συγκυρίας καθώς μετά από 8 χρόνια μνημονίων έχει καθαρό πεδίο να προχωρήσει το δικό της σχέδιο για την οικονομία την αναπτυξαική προοπτική την φορολογία.

Ζητάγατε επι 3,5 χρόνια εκλογές υποστηρίζοντας ότι έχετε σχέδιο να κυβερνήσετε διαφορετικά. Αποδεικνύεται ότι το μόνο σχέδιο που είχατε έτοιμο ήταν το σχέδιο για την άλωση του κράτους.

Το σχέδιο για την οικονομία εξαντλήθηκε στην εξυπηρέτηση του Λάτση για το Ελληνικό και σε 205 εκατ ευρώ μόνο για τον ΕΝΦΙΑ που είχε δρομολογήσει η δική μας κυβέρνηση. Το θαύμα λοιπόν αυτό ήταν, 205 εκατ ευρώ. Γι αυτό χύθηκαν τόνοι μελανιού. Καμία διαπραγμάτευση, κανένα σχέδιο για μείωση πλεονασμάτων.

Ενώ εμείς από τον Σεπτέμβριο του 2018 , αμέσως μετά την έξοδο από τα μνημόνιο ψηφίσαμε πάνω από 3 δις ευρώ μέτρα ελάφρυνσης χωρίς να υπολογίζω την μη εφαρμογή των περικοπών στις συντάξεις.

Μόνοι σας απορρίψατε το σχέδιο που καταθέσαμε στους θεσμούς που προέβλεπε μείωση πλεονασμάτων από το 2020 και μετά. Αυτή θα είναι και η αιτία που θα φέρετε μέτρα λιτότητας.

Για να είμαι δίκαιος μαζί σας, στην προσπάθειά σας να στήσετε ένα αυστηρά κεντρικά ελεγχόμενο και βαθιά κομματικό κράτος είχατε κάνει μια σοβαρή προετοιμασία που στις πρώτες νομοθετικές παρεμβάσεις – που συγκεντρώνουν υπερεξουσίες που μετατρέπουν σε Λεβιαθαν με στρατιές μετακλητών, επιτετραμμένους στα υπουργεία, που παρεμβαίνουν ευθέως και απροκάλυπτα στην ανεξάρτητη αρχή ανταγωνισμού την ώρα που βρίσκονται στο επίκεντρο των ερευνών της υποθέσεις σημαντικές – θυμίζετε την κυβέρνηση Ορμπαν και Μπολσονάρου για να μην θυμηθώ και τους υμνητές της χούντας που έχετε συμπεριλάβει».

Σε αυτές τις θέσεις τοποθετούνται πρόσωπα γνωστά. Εσείς τοποθετείτε πρόσωπο που ήταν στέλεχος σεκιούριτι. Η ΕΥΠ όμως δεν είναι εταιρία σεκιούριτι.

Ο νόμος λεει ότι πρέπει να έχει πτυχίο ΑΕΙ, να δούμε αν το έχει. Είχα δώσει εντολκή στον κ. Ρουμπάτη να ενημερώνει για τα μεγάλα και κρίσιμα τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάτι που αναγνώρισε ο κ. Μητσοτάκης.

4,5 χρόνια δεν υπήρξε ίχνος αντιθεσμικής παρέμβασης . Ελπίζω αυτό να συνεχιστεί. Τα πρώτα δείγματα γραφής δεν είναι ενθαρρυντικά.

Οι νόμοι είναι για να τηρούνται. Τοποθετήσατε γγ Τουρισμού τον κ. Λούλη ο οποίος έγραψε βιβλίο το 2015 για να υμνήσει την δικτατορία των Συνταγματαρχών και αντί να αποπέμψετε τον υμνητή της χούντας οδηγήσατε σε αποπομπή τον πρόεδρο του ΕΟΤ.

Αλλά βέβαια καταλαβαίνουμε γιατί δεν τον αποπέμπετε. Δεν αποπέμπεται έυκολα ο ταμίας του ιδρύματος Μητσοτάκη.

Τοποθετήσατε αρμόδιο υφυπουργό για το Ελληνικό έναν άνθρωπο που εργαζόταν στην εταιρεία Λάμδα Ντιβελοπμεντ. Και φέρατε αμέσως τροπολογία υπερ της εταιρείας. Αυτά δεν γίνονται ούτε σε χώρα της υποσαχάριας Αφρικής.

Νομίζετε εμείς δεν δεχόμασταν πιέσεις από την συγκεκριμένη εταιρεία; Εμείς προχωρήσαμε το πρότζεκτ με σεβασμό στο δημόσιο συμφέρον και το περιβάλλον. Εσείς τι θα κάνετε. Που θα βάλετε τους πυρανοξύστες; Μέσα στην θάλασσα;

Οσα χατίρια και αν κάνετε στον επενδυτή, αν δεν έχει λεφτά να επενδύσει δεν πρόκειται να γίνει τίποτα. Είχατε πει ότι θα μπουν μπουλτόζες κατευθείαν. Εγω δεν είδα μπουλτόζες βλέπω μόνο χατίρια και τροπολογίες.

Το φόρτε σας είναι το ψέμα και η συκοφαντία. Είπατε ότι ο δολοφόνος Αλ. Γρηγορόπουλου αποφυλακίστηκε λόγω του ποινικού κώδικα. Αυτό είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Είπε ότι ο κ. Φλώρος, συνεργάτης του νέου διευθυντή του Μ. Μαξίμου επίσης αποφυλακίστηκε από τον νέο Π.Κ.

Δεύτερο ψέμα ότι μειώνετε τους μετακλητούς. Ναι τους μειώνετε και από 4 τους κάνετε 8.

Βγήκε ο κ. Βρούτσης και είπε ότι εμείς δώσαμε υπέρογκες συντάξεις. Να δώσει ένα όνομα που πήρε 24 χιλ ευρώ. Ψέματα, διαστρέβλωση και έφοδος στο κράτος.

Σας θυμίζει κάτι; Εμάς μας θυμίζει καταστάσεις που βλέπουμε και σε άλλες χώρες. Δεν είναι πρωτοφανή. Ισως πρωτοφανές να είναι ότι ένα τόσο μεγάλο πλέγμα συστημικών ΜΜΕ δεν προβάλει αντίλογο.

Το νομοσχέδιο που συζητάμε σήμερα συνιστά θεσμική λαθροχειρία.

Τι εισηγείστε σήμερα; Δεν ξέρω τι ακριβώς φοβάται ο κ. Μητσοτάκης και προχωρά σε αυτές τις αλλαγές. Ισως να μην εμπιστεύεται τους υπουργούς του.

Υπάρχουν οι θεσμικές διασφαλίσεις. Εσείς θέλετε τις υπερεξουσίες εις βάρος του δημοκρατικού ελέγχου και της Βουλής. Να δημιουργήσετε υπουργούς χωρίς την ικανότητα να ελέγχουν τα υπουργεία τους. Ανδρείκελα.

Θα βγάζουν την δουλειά οι υφυπουργοί και οι γενικοί γραμματείς που θα βγάζουν την δουλειά και θα αναφέρονται απ ευθείας στον πρωθυπουργό.

Το αστείο είναι ότι επιχειρείτε να τα παρουσιάσετε με το περιτύλιγμα του φιλελευθερισμού ενώ έχετε μαζέψει στελέχη του ΛΑΟΣ. Υπουργοί σας μιλούν για ψυχικά νοσούντες όταν αναφέρονται για αγωνιστές.

Το πιο ενδιαφέρον είναι ότι αυτό που συζητάμε σήμερα δεν θα πετύχει τον σκοπό του. Μόνο πρόσθετα γραφειοκρατικά και δημοσιονομικά βάρη θα φέρει.

Όταν ήμουν εγώ πρωθυπουργός είχα 10 γραφεία. Τώρα έγιναν 11 και αρκετές γγ. Αυτομάτως έχουμε αύξηση κατά 50%. Τώρα οι 16 μονάδες στην γγ του πρωθυπουργού είναι καλές…

Τα λέω αυτά για να φανεί η υποκρισία του πολιτκού λόγου και των ΜΜΕ ή καλύτερα Μέσων Παραπληροφόρησης στην χώρα μας. Όταν ο Παύλος Πολάκης παρουσιάσε τον κατάλογο με τα 21 σκάνδαλα από το ΚΕΕΛΠΝΟ και το πώς έφευγε το δημόσιο χρήμα για να γίνεται pay roll στο δημοσιογραφικό κόσμο είδα αμηχανία και τσιμουδιά στα δελτία ειδήσεων. Ουτε στην ΕΡΤ.

Ο Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενος στον Βουλευτή της ΝΔ Δημήτρη Μαρκόπουλο επεσήμανε:

«Εχετε πάρει μαστερ παραπληροφόρησης στην εφημερίδα που εργαζόσασταν Είχατε κάνει κεντρικό θέμα τους μετακλητούς στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα που τους διπλασιάζετε και ο Πολακης που παρουσίασε 21 σκάνδαλα στο χώρο υγείας το μόνο που είχατε να ασχοληθείτε ήταν τα τασάκια στο καφενείο της Βουλής

Μην αισθάνεστε πανίσχυροι γι αυτό. Δεν ζούμε στην εποχή που υμνεί ο γγ Τουρισμού. Ζούμε στην εποχή της τεχνολογίας και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης .

Οσο και αν παραποιείται την πραγματικότητα να ξέρετε ότι η πραγματικότητα εκδικείται. Το ψέμα και τα φεικ νιουζ έχουν κοντά ποδάρια».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By