Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου, 2021

Αντίθετος ο Σόμπλε σε μια ελάφρυνση του ελληνικού χρέους

«Οι πολιτικοί στην Ελλάδα να μην υπόσχονται περισσότερα ενόψει των εκλογών»

soible athina fosphotos

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε ότι είναι αντίθετος στο να δοθεί στην Ελλάδα μια ελάφρυνση του χρέους, μεταδίδει το Dow Jones Newswires επικαλούμενο δημοσίευμα του εβδομαδιαίου περιοδικού Der Spiegel.

Σε προδημοσίευση συνέντευξης που παραχώρησε στο περιοδικό, ο Σόιμπλε κάλεσε τα πολιτικά κόμματα στην Ελλάδα να επιδείξουν σύνεση στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, όπως αναφέρει το Dow Jones Newswires.

«Οι πολιτικοί στην Ελλάδα θα πρέπει να είναι προσεκτικοί να μην υπόσχονται περισσότερα ενόψει των εκλογών απ’ ό,τι μπορούν να υλοποιήσουν στη συνέχεια«, δηλώνει στο περιοδικό.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα για διαγραφή του χρέους ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ τονίζει: «Αυτό δεν αποτελεί θέμα».

«Η Ελλάδα δεν έχει αυτή τη στιγμή κανένα πρόβλημα με το χρέος της», αναφέρει ο Σόιμπλε.

Σημειώνει εξάλλου ότι η Ελλάδα έχει σημειώσει μεγάλη πρόοδο και η οικονομία αναπτύσσεται ταχύτερα απ’ ό,τι οι οικονομίες πολλών άλλων κρατών της Ευρωζώνης.

Τις τελευταίες εβδομάδες το Βερολίνο επαναλαμβάνει τις συστάσεις του προς την Ελλάδα να συνεχίσει στον δρόμο της λιτότητας, καλώντας την Αθήνα να σεβαστεί τις διεθνείς δεσμεύσεις της.

«Όλα αυτά εξάλλου είναι προς το συμφέρον του ελληνικού λαού», αναφέρει ο Σόιμπλε και συμπληρώνει «Δεν το κάνουν για μας αλλά για τον εαυτό τους».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By