Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Αντώνης Σαμοθράκης (Instacar): H καινοτομία στην ενοικίαση Ι.Χ., τα έσοδα άνω των €20 εκατ. το 2024 και οι νέες αγορές

Ακόμα ένα ισχυρό έτος κατέγραψε το instacar του Αντώνη Σαμοθράκη, καθώς είδε αύξηση στον τζίρο κατά 108% και το EBITDA κατά 306% για το 2023.

Συγκεκριμένα ο κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε στα 13,5 εκατ. ευρώ. Παράλληλα η ζήτηση αυξήθηκε κατακόρυφα ενώ και ο στόλος αυτοκινήτων αυξήθηκε κατά 112% για το 2023.

Ο CEO της εταιρείας, κ. Αντώνης Σαμοθράκης, μιλώντας στο mononews.gr για την ανάπτυξη της εταιρείας το νέο έτος αλλά και τα μελλοντικά πλάνα, τόνισε ότι «το 2024 αναμένουμε εξίσου υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης με έσοδα άνω των 20 εκατ. ευρώ».

Ο κ. Σαμοθράκης έκανε λόγο για σημαντικές στρατηγικές που θα λάβουν χώρα μέσα στο έτος, γεγονός που θα ενισχύσει σημαντικά το αποτύπωμα της εταιρείας, ενώ από το 2025 αναμένεται να ξεκινήσει σταδιακά η είσοδος σε νέες αγορές.

«Εντός του 2024 αναμένουμε κάποιες στρατηγικές κινήσεις, οι οποίες θα ενισχύσουν σημαντικά το αποτύπωμα και την ηγετική θέση του instacar στο χώρο του Mobility στην Ελλάδα και θα αποτελέσουν εφαλτήριο για την έναρξη της ανάπτυξής μας και σε άλλες αγορές το 2025» επεσήμανε ο CEO της instacar.

Η ανάπτυξη για το 2024 θα βασιστεί σε τρεις βασικούς πυλώνες, σύμφωνα με τον κ. Σαμοθράκη.

Ο πρώτος είναι η ανάπτυξη του customer-centric approach. Ο δεύτερος είναι η η περαιτέρω ανάπτυξη της τεχνολογίας, με το inhouse fleet management tool του instacar, το «instafleet», μέσω του οποίου βελτιώνεται η εμπειρία για τους πελάτες αλλά και οι εσωτερικές διαδικασίες.

Τρίτος πυλώνας αποτελεί η επένδυση στο brand instacar, το οποίο, όπως λέει «θέλουμε να συνεχίσει να πρωτοπορεί στον κλάδο του mobility».

Πώς ξεκίνησε και οι επιτυχίες το 2023

Το instacar ιδρύθηκε το 2018 και έκανε το επίσημο λανσάρισμα της υπηρεσίας του τον Σεπτέμβριο του 2019, παρέχοντας μια καινοτόμο λύση, για να καλύψει το κενό ανάμεσα στην ενοικίαση αυτοκινήτου και το παραδοσιακό leasing.

Αυτή η πενταετής πορεία στον χώρο, έχει καταστήσει το instacar έναν από τους leaders της αγοράς leasing, οι πελάτες συνεχώς αυξάνονται ενώ οι αναπτύσσει διαρκώς νέα προϊόντα τα οποία ανταποκρίνονται στις ανάγκες των πελατών της.

Στο instacar έχουν επενδύσει μεγάλοι όμιλοι, όπως η Autohellas του Ευτύχη Βασιλάκη, ο όμιλος Olympia του Πάνου Γερμανού, το Velocity Partners, καθώς και το Elikonos 2 SCA SICAR.

Στις αρχές του προηγούμενου έτους, ανακοίνωσε την άντληση νέων κεφαλαίων, συνολικού ύψους 55 εκατομμυρίων ευρώ, για την επιτάχυνση του στρατηγικού πλάνου ανάπτυξης της εταιρείας, για τα επόμενα χρόνια.

Σταθμοί για την ανάπτυξη το προηγούμενο έτος αποτέλεσαν το 2023, αποτέλεσαν η εξαγορά του Kineo, της κορυφαίας συνδρομητικής υπηρεσίας μίσθωσης για ηλεκτρικά ποδήλατα και σκούτερ στη χώρα, με στόχο τη διεύρυνση της αγοράς τις μικροκινητικότητας στην Ελλάδα, όπως και η δημιουργία της νέας υπηρεσίας instaride, μέσω της οποίας δίνει τη δυνατότητα στους συνδρομητές του, να επιλέξουν ηλεκτρικά οχήματα μικρής εμβέλειας για τις καθημερινές τους μετακινήσεις στην πόλη.

Επίσης προχώρησε σε δύο σημαντικές συνεργασίες, με την Blueground και τον ΗΡΩΝ, με στόχο να παρέχει συνδυαστικές υπηρεσίες στους πελάτες τους.

H συνεργασία μάλιστα με την Blueground σηματοδότησε τη σύμπραξη δύο από τις πλέον επιτυχημένες ελληνικές startup, με το μοντέλο της ευέλικτης μίσθωσης οχημάτων του instacar να ταιριάζει ιδανικά με το πελατολόγιο της Blueground, το οποίο απαρτίζεται κυρίως από στελέχη εταιρειών που διαμένουν στην πόλη, για διάστημα ενός μήνα και πάνω.

By