Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου, 2021

Απαγόρευση κυκλοφορίας: 124 παραβάσεις για μετακινήσεις εκτός μόνιμου τόπου κατοικίας

Στη βεβαίωση 124 παραβάσεων για μετακινήσεις εκτός περιφερειακής ενότητας τόπου κατοικίας προχώρησε η ΕΛΑΣ, χθες, Μεγάλη Τρίτη 14 Απριλίου, σε όλη την Ελλάδα, στο πλαίσιο της αποφυγής εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΑΣ, οι συγκεκριμένες παραβάσεις σημειώθηκαν στις εξής περιοχές: 32 στην Αττική, 26 στην Κεντρική Μακεδονία, 16 στη Θεσσαλονίκη, 14 στη Δυτική Μακεδονία, 9 στη Θεσσαλία, 8 στη Δυτική Ελλάδα, 7 στη Στερεά Ελλάδα, 5 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 2 στην Ηπειρο, 2 στην Πελοπόννησο, 2 στην Κρήτη και 1 στο Νότιο Αιγαίο.

Σημειώνεται ότι για τις παραβάσεις αυτές επιβλήθηκαν πρόστιμα 300 ευρώ, ενώ σε 48 περιπτώσεις αφαιρέθηκαν επιπλέον και τα στοιχεία κυκλοφορίας των οχημάτων για 60 ημέρες.

Από την έναρξη του μέτρου έχουν βεβαιωθεί συνολικά 381 παραβάσεις και έχουν επιβληθεί ισάριθμα πρόστιμα, ενώ σε 213 περιπτώσεις αφαιρέθηκαν επιπλέον και τα στοιχεία κυκλοφορίας των οχημάτων για 60 ημέρες.

Εν τω μεταξύ, δεκάδες είναι τα δέματα που φτάνουν με τα ΚΤΕΛ της Αθήνας, καθώς οι πολίτες δεν θα μπορέσουν να ταξιδέψουν στα χωριά τους και δέχονται τα παραδοσιακά… δώρα για το Πάσχα με αυτόν τον τρόπο.

Χαρακτηριστική είναι η εικόνα που κατέγραψε το CNN Greece στα ΚΤΕΛ Λιοσίων.

Πολίτες έσπευσαν να παραλάβουν τα αρνιά και τα κατσίκια που τους είχαν στείλει οι συγγενείς τους από την επαρχία, υπό το βλέμμα της αστυνομίας, όμως, που πραγματοποιεί αυστηρούς ελέγχους.

Όπως δήλωσε ο κ. Χρήστος Ντρούγιας, υπεύθυνος του σταθμού ΚΤΕΛ Λιοσίων, είναι πολλά τα πρόστιμα που δίδονται σε όσους δεν έχουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά και η παρουσία της αστυνομίας στο σημείο είναι συνεχής.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By