Παρασκευή, 3 Δεκεμβρίου, 2021

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Η χώρα με τα νούμερα της Ελλάδας που την επέβαλε δείχνει τι έρχεται

Στην Ευρώπη κηρύχτηκε το τέλος των lockdown το καλοκαίρι αλλά η χαρά των κατοίκων δεν κράτησε… αιωνίως. Ήδη υπάρχουν χώρες στις οποίες επιβλήθηκαν περιοριστικά μέτρα και την αρχή την έκανε η Αυστρία.

Στην Ευρώπη κηρύχτηκε το τέλος των lockdown το καλοκαίρι αλλά η χαρά των κατοίκων δεν κράτησε… αιωνίως. Ήδη υπάρχουν χώρες στις οποίες επιβλήθηκαν περιοριστικά μέτρα και την αρχή την έκανε η Αυστρία.

Η Αυστρία επέβαλε οριζόντιο lockdown για είκοσι μέρες ενώ προανήγγειλε και υποχρεωτικό εμβολιασμό όλου του πληθυσμού τον Φεβρουάριο. Στα ίδια χνάρια κινείται και η Γερμανία όπου ήδη σε κρατίδια της Βαυαρίας έχει επιβληθεί lockdown, ενώ ο υπουργός Υγείας Γενς Σπαν σε μία κυνική δήλωση ανέφερε πως μέχρι το τέλος του χειμώνα όλοι στη χώρα θα είναι ή εμβολιασμένοι ή θα… έχουν πεθάνει από κορονοϊό. Η Άνγκελα Μέρκελ στη συνέχεια, προανήγγειλε ουσιαστικά γενικό lockdown, περιγράφοντας την κατάσταση στη χώρα ως δραματική και τα μέτρα που έχουν ληφθεί ως ανεπαρκή.

Και εάν για τη Γερμανία και την Αυστρία τα μέτρα αυτά έρχονται ως αποτέλεσμα των χαμηλών σχετικά ποσοστών εμβολιασμού, δεν ισχύει το ίδιο και για την Ιταλία που έχει εμβολιάσει πάνω από το 80% του πληθυσμού.

«Μίνι» lockdown

Σε περιοχές στην Ιταλία, η τοπική αυτοδιοίκηση αποφάσισε μίνι lockdown λόγω της μεγάλης διασποράς των κρουσμάτων. Πιο συγκεκριμένα, από μεθαύριο θα είναι υποχρεωτική η προστατευτική μάσκα σε ανοικτούς χώρους και η μάσκα Ffp2 για την χρήση των μέσων μεταφοράς.

Παράλληλα, σε είκοσι δήμους που βρίσκονται στην Άνω Αδίγη (σε μεγάλο μέρος πρόκειται για γερμανόφωνη περιοχή), στους οποίους καταγράφονται και τα υψηλότερα ποσοστά μολύνσεων, αποφασίσθηκε η επιβολή ακόμη αυστηρότερων μέτρων που θυμίζουν… μίνι lockdown, με κλείσιμο των καφέ και των εστιατορίων στις 6 το απόγευμα και απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 8 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί.

Προς το παρόν, θα παραμείνουν ανοικτά τα χιονοδρομικά κέντρα της περιοχής, στα οποία, όμως, επιτρέπεται η είσοδος μόνον με «πράσινη κάρτα εμβολιασμένου». Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης, τέλος, αναμένεται μεγάλη μείωση των κρατήσεων, Ιταλών και Αυστριακών τουριστών, για την περίοδο των Χριστουγέννων.

Προς αυστηρότερα μέτρα κινείται και η Κύπρος, με την επιτροπή των ειδικών να προτείνουν απαγόρευση των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων, rapid test σε όλον τον πληθυσμό σε περιοχές που εντοπίζονται αλυσίδες κρουσμάτων, ανεξαρτήτως του εμβολιαστικού ιστορικού και μια σειρά άλλων μέτρων.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By