Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024

Απαλλάσσεται ο Κασιδιάρης από τις κατηγορίες για την υπόθεση Μπαλτάκου

Το δικαστικό συμβούλιο έκρινε ότι ο βουλευτής χρησιμοποίησε την επίμαχη συνομιλία για να υπερασπιστεί τον εαυτό του

Kasidiaris

Την απαλλαγή του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη από την κατηγορία της παραβίασης απορρήτου ιδιωτικής συνομιλίας και της δημοσιοποίησης της αποφάσισαν με βούλευμά τους οι δικαστές του συμβουλίου Εφετών για την υπόθεση της καταγραφής και δημοσιοποίησης της συνομιλίας που είχε με τον πρώην γενικό γραμματέα της κυβέρνησης Τάκη Μπαλτάκο και στενό συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά.

Το δικαστικό συμβούλιο υιοθέτησε την πρόταση του εισαγγελέα Εφετών Αντώνη Λιόγα, ο οποίος στην πολυσέλιδη πρότασή του είχε προτείνει την μη παραπομπή του βουλευτή, κρίνοντας ότι η επίμαχη συνομιλία σχετιζόταν με θέμα δημοσίου συμφέροντος, ενώ στη συνέχεια ο βουλευτής την χρησιμοποίησε για να υπερασπιστεί τον εαυτό του στο πλαίσιο δικαστικής έρευνας από την βουλή.

Σύμφωνα με την πρόταση του εισαγγελέα: «Η επίδικη συνομιλία πραγματοποιήθηκε στο υπηρεσιακό γραφείο του γ.γ της κυβέρνησης και ενώ η πόρτα ήταν ανοιχτή και η είσοδος τρίτων προσώπων σε αυτό, ελεύθερη. Δεν έθιγε και δεν αναφερόταν καν στην ιδιωτική ζωή κάποιου προσώπου. Αντίθετα, αποτελούσε μία προεχόντως επαγγελματική-πολιτική συζήτηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια και κατά την εκτέλεση των υπηρεσιακών καθηκόντων τουΤάκη Μπαλτάκου, ως γενικού γραμματέα της κυβέρνησης και η οποία, λόγω της φύσεως και του είδους των εκπληρουμένων αυτών καθηκόντων, υπόκειται σε έλεγχο και κριτική. Η επίκληση της συνομιλίας, αποσκοπούσε στην αποτροπή της αιτούμενης δίωξης του για σοβαρό ποινικό αδίκημα που του αποδίδετο… υπήρξε δε κατά την άποψή μας θεμιτή. Ενόψει, μάλιστα, και του ότι η ως άνω υποκλαπείσα συνομιλία αποτελούσε το μόνο αναγκαίο και πρόσφορο μέσο που αυτός διέθετε για την ενίσχυση των ισχυρισμών του».

By