Παρασκευή, 9 Ιουνίου, 2023

Απανωτά χαστούκια για Τραμπ, τα έβαλε και με το Fox News! Ετοιμάζει και… καρατομήσεις

Από την πρώτη μέρα των αμερικανικών εκλογών, ό,τι πρόβλεψη έχει κάνει το Fox News έχει επιβεβαιωθεί. Ήταν το πρώτο που έδωσε κρίσιμες πολιτείες στον Τζο Μπάιντεν και ουσιαστικά προέβλεψε την ήττα του Ντόναλντ Τραμπ.

Ήταν το Fox News το πρώτο που προέβλεψε, από την ημέρα των εκλογών στις ΗΠΑ, πως ο Τζο Μπάιντεν θα γινόταν ο πρώτος Δημοκρατικός εδώ και πολλές δεκαετίες που θα κέρδιζε την Αριζόνα (και τους 11 εκλέκτορές της) αλλά και την Πενσιλβάνια (με τους 20 εκλέκτορες), ενώ προέβλεψε και την ανατροπή στη Τζόρτζια. Φυσικά, αυτό δεν άρεσε στον Ντόναλντ Τραμπ.

Κατά την προσφιλή του συνήθεια, ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ που ακόμη αρνείται να χάσει ενώ όλοι θεωρούν τον Τζο Μπάιντεν νέο πρόεδρο, ήταν να επιτεθεί στο Fox News και να πει ότι έχει άθλια νούμερα τηλεθέασης. Όπως έχει κάνει και με άλλα μέσα όταν μεταδίδουν κάτι που δεν του αρέσει.

Εκτός όμως από το Fox News, ότι ο Τζο Μπάιντεν κέρδισε την Αριζόνα (και άρα φτάνει τους 290 εκλέκτορες και το… ματς δεν «γυρίζει» ό,τι κι αν κάνει ο Ντόναλντ Τραμπ) το εκτιμά πλέον και η Edison Research. Ακόμη μια «απόδειξη» ότι δύσκολα θα καταφέρει ο Ντόναλντ Τραμπ να αλλάξει το αποτέλεσμα των εκλογών και στις 20 Ιανουαρίου θα πρέπει να φύγει από τον Λευκό Οίκο.

Με μόλις μερικές πολιτείες να καταμετρούν ακόμη ψηφοδέλτια, καμία εκλογική αριθμητική δεν βγάζει καλό πηλίκο υπέρ του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος έχει 217 εκλέκτορες και οι δυο πολιτείες που δεν έχουν κριθεί οριστικά είναι η Τζόρτζια με 16 εκλέκτορες, όπου προηγείται ο Μπάιντεν αλλά θα γίνει επανακαταμέτρηση με το χέρι και η Βόρεια Καρολίνα, με 15 εκλέκτορες. Ακόμη κι αν τις κερδίσει ο Τραμπ θα φτάσει τους 248 εκλέκτορες, μακριά από τους 270 που απαιτούνται.

Παρ’ όλα αυτά, ο Ντόναλντ Τραμπ επιμένει να «φωνάζει» ότι στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου έγινε νοθεία. Αλλά ούτε μια φορά δεν έχει δώσει ένα στοιχείο για να υποστηρίξει τις κατηγορίες του.

Η εκστρατεία του Τραμπ έχει προσφύγει στη δικαιοσύνη αμφισβητώντας τα αποτελέσματα σε διάφορες πολιτείες, αν και ορισμένες από τις αγωγές ήδη μπήκαν στο συρτάρι από δικαστές. Ειδικοί σε νομικά θέματα τονίζουν πως οι προσφυγές της στα δικαστήρια ελάχιστες πιθανότητες υπάρχουν να ανατρέψουν το αποτέλεσμα. Πολιτειακοί αξιωματούχοι, συμπεριλαμβανομένων πολλών Ρεπουμπλικάνων, διαβεβαιώνουν άλλωστε πως δεν προκύπτουν στοιχεία για σοβαρές παρατυπίες ή νοθεία.

Ο Τζο Μπάιντεν θα γίνει ο δεύτερος καθολικός πρόεδρος των ΗΠΑ μετά τον Τζον Φ. Κένεντι

Η ανακαταμέτρηση με το χέρι σε πάνω από έξι κομητείες, ανάμεσά τους τη Μαρικόπα, όπου ζουν οι περισσότεροι κάτοικοι της Αριζόνα, έδειξε απειροελάχιστες διαφορές, διαβεβαίωσε το γραφείο του υπουργού Εσωτερικών της πολιτείας. Οι έλεγχοι αυτοί διενεργούνται σε τυχαία επιλεγμένα ψηφοδέλτια.

Θεσμικό… χαστούκι στον Ντόναλντ Τραμπ
Μπορεί ο Ντόναλντ Τραμπ να αρνείται να χάσει αλλά όσοι εμπλέκονται στις εκλογές, δεν θεωρούν ότι έγινε νοθεία. Και πολλοί πολλοί φορείς, αρμόδιοι για τη διεξαγωγή των εκλογικών διαδικασιών στις ΗΠΑ, αναγκάστηκαν να βγάλουν κοινή ανακοίνωση για να πουν ότι δεν υπάρχει «ουδεμία απόδειξη» ότι χάθηκαν ή ότι αλλοιώθηκαν ψηφοδέλτια, ή ότι υπήρξε πειρατεία συστημάτων πληροφορικής που χρησιμοποιήθηκαν στην καταμέτρηση!

«Οι εκλογές της 3ης Νοεμβρίου ήταν οι πιο ασφαλείς στην ιστορία των ΗΠΑ», διατρανώνουν οι πολιτειακοί και εθνικοί φορείς, αρμόδιοι για την ορθή διεξαγωγή της διαδικασίας, ανάμεσα στους οποίους ξεχωρίζει η Υπηρεσία Κυβερνοασφάλειας και Ασφάλειας των Υποδομών (CISA), η οποία διοικητικά υπάγεται στο υπουργείο Εσωτερικής Ασφαλείας.

Εκτός από τους 290 εκλέκτορες, σύμφωνα με την Edison Research ο Τζο Μπάιντεν κερδίζει καθαρά και τη λαϊκή ψήφο με διαφορά 5,2 εκατομμυρίων, ή 3,4%

«Δεν υπάρχει ουδεμία απόδειξη πως οποιοδήποτε σύστημα ψηφοφορίας διέγραψε, έχασε ή αλλοίωσε ψηφοδέλτια, ή ότι υπέστη πειρατεία καθ’ οιονδήποτε τρόπο», τονίζεται στην κοινή ανακοίνωσή τους.

«Μολονότι γνωρίζουμε ότι η εκλογική διαδικασία μας έγινε αντικείμενο διάφορων αβάσιμων ισχυρισμών και εκστρατειών παραπληροφόρησης, μπορούμε να σας διαβεβαιώσουμε πως έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στην ασφάλεια και στην ακεραιότητα των εκλογών μας», επιμένουν.

Ο απερχόμενος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αναπαρήγαγε μερικές ώρες νωρίτερα μέσω Twitter ανυπόστατο «δημοσίευμα» κατά το οποίο ένα από τα συστήματα πληροφορικής που χρησιμοποιήθηκε στην καταμέτρηση, γνωστό με την ονομασία Dominion, «έσβησε» 2,7 εκατομμύρια ψήφους υπέρ του σε όλη τη χώρα κι έδωσε εκατοντάδες χιλιάδες από αυτές στον Δημοκρατικό αντίπαλό του Τζο Μπάιντεν στην Πενσιλβάνια και σε άλλες πολιτείες-κλειδιά.

Την πληροφορία διέψευσαν οι εκλογικές αρχές στην Πενσιλβάνια και η εταιρεία που έχει δημιουργήσει το σύστημα αυτό, η Dominion Voting Systems.

Σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ, ο Τραμπ έχει σκοπό να προχωρήσει στην καθαίρεση του Κρις Κρεμπς, του επικεφαλής της CISA, ο οποίος υποχρεώθηκε να διαψεύσει δημόσια τις καταγγελίες των Ρεπουμπλικάνων περί νοθείας στις εκλογές.

Ο Κρεμπς φαίνεται ότι γνωρίζει την… τύχη του και σύμφωνα με το Reuters έχει ήδη ειδοποιήσει τους συνεργάτες του ότι περιμένει την καρατόμησή του από τον Λευκό Οίκο γιατί… έκανε τη δουλειά του.

Δεν είναι βέβαια μόνο ο Κρεμπς που θα χάσει τη δουλειά του. Ο Μπράιαν Γουέιρ, βοηθός διευθυντής για την κυβερνοασφάλεια στη CISA, επιβεβαίωσε στο Reuters ότι υπέβαλε την παραίτησή του. Σύμφωνα με αξιωματούχο που γνωρίζει το θέμα ήταν ο Λευκός Οίκος που ζήτησε την παραίτησή του μέσα στην εβδομάδα!

Η παραίτηση εντάσσεται στην αποχώρηση στελεχών από την αμερικανική κυβέρνηση στο πλαίσιο μιας αναδιοργάνωσης για το επόμενο χρονικό διάστημα, που έχει αρχίσει από τότε που ο Ντόναλντ Τραμπ έχασε από τον Τζο Μπάιντεν.

Οι κινήσεις του προέδρου των ΗΠΑ σχετικά με αλλαγές προσώπων στην κυβέρνησή του μεγαλώνουν τις ανησυχίες σχετικά με τη μεταβίβαση της προεδρικής εξουσίας στον εκλεγμένο πρόεδρο, ο οποίος θα πρέπει να αναλάβει τα καθήκοντά του στις 20 Ιανουαρίου. Υπενθυμίζεται ότι πριν από μερικές μέρες ο Ντόναλντ Τραμπ έδιωξε τον υπουργό Άμυνας, Μαρκ Έσπερ και έχει διορίσει πιστούς σε εκείνον σε ηγετικές θέσεις στο Πεντάγωνο.

Μέχρι σήμερα, 10 μέρες μετά τις εκλογές, δημόσια οι περισσότεροι Ρεπουμπλικάνοι κοινοβουλευτικοί τάσσονται υπέρ της προσπάθειας του Τραμπ να αμφισβητήσει το εκλογικό αποτέλεσμα και αποφεύγουν να αναγνωρίσουν τη νίκη του αντιπάλου του.

Όμως κι αυτοί έχουν αρχίσει να κουράζονται από τη συμπεριφορά του Ντόναλντ Τραμπ. Ορισμένοι Ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές παρότρυναν την κυβέρνηση του Τραμπ να επιτρέψει στον Μπάιντεν να λαμβάνει τις καθημερινές ενημερώσεις από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες, αναγνωρίζοντας εμμέσως πως θα είναι ο επόμενος ένοικος του Λευκού Οίκου.

Αποτελεί άγραφη παράδοση στις ΗΠΑ ο εκλεγμένος πρόεδρος να λαμβάνει ενημερώσεις από τις υπηρεσίες πληροφοριών, να ενημερώνεται για τις απειλές που αντιμετωπίζει η χώρα πριν αναλάβει την εξουσία. Ανάμεσα σε αυτούς είναι μέχρι και ο Λίντσεϊ Γκρέιαμ, από τους πιο ανυποχώρητους υπερασπιστές του Τραμπ τα τελευταία χρόνια.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By