Δευτέρα, 23 Μαΐου, 2022

Απάντηση Γιούνκερ στις απειλές Τσαβούσογλου

Πρώτα τα προαπαιτούμενα και μετά η άρση της βίζας, αναφέρει στην απάντησή του ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

zan klont giounkerΞεκάθαρος ότι η άρση του καθεστώτος της βίζας για τους Τούρκους πολίτες θα προχωρήσει τον Οκτώβριο μόνο αν η Άγκυρα υλοποιήσει όλα τα προαπαιτούμενα – περιλαμβανομένης και της μεταρρύθμισης του αντιτρομοκρατικού νόμου – εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

«Το ζήτημα των ταξιδιών χωρίς βίζα, το οποίο συνδέεται ευθέως με την εφαρμογή της συμφωνίας για το προσφυγικό, μπορεί να λυθεί την 1η Οκτωβρίου μόνο αν όλες οι προϋποθέσεις εκπληρωθούν» είπε χαρακτηριστικά ο Γιούνκερ μιλώντας σε φόρουμ στην Αυστρία.

«Οι αντιτρομοκρατικοί νόμοι δεν μπορούν να χρησιμοποιούνται για τη φυλάκιση διανοουμένων, επιστημόνων και δημοσιογράφων. Αυτός δεν είναι ο πόλεμος κατά της τρομοκρατίας όπως εμείς τον αντιλαμβανόμαστε» πρόσθεσε.

Οι δηλώσεις αυτές αποτελούν απάντηση στην απειλή που εκτόξευσε στις αρχές Αυγούστου ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου ότι η συμφωνία για το προσφυγικό θα σταματήσει να έχει ισχύ αν μέχρι τον Οκτώβριο η ΕΕ δεν επιτρέπει στους Τούρκους να ταξιδεύουν στην Ευρώπη χωρίς θεώρηση εισόδου.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By